Претражи овај блог

четвртак, 23. новембар 2023.

Lighthouse Keepers

 


     Lighthouse Keepers (na početku Light Housekeepers) su Australijski indie-pop bend,osnovan 1981 u Sydney.1984 izdaju debi album,'Tales Of The Unexpected' i veoma uspešan singl 'Ocean Liner'.1985 uspešno nastupaju zajedno sa Triffids po Britaniji.Bend je vešto kombinovao ležernu atmosferu sa humorom,punk stavom i veštinom komponovanja čistih pop melodija.
     Lighthouse Keepers su se raspali 1986,jer je njihov 'jangly' brend folk-rocka sa coutry primesama bio u totalnoj suprotnosti sa preovladjujućim trendovima na Sydney-skoj,Detroitom opsednutoj indie sceni osamdesetih.
     Grupu su činili Greg Appel,Stephen O'Neill,Juliet Ward i Michael 'Blue' Dalton.O'Neill je postao bibliotekar a muzikom je nastavio da se bavi u grupi Cannanes,Appel i Ward su nastavili zajedno u Rainlovers,koji su 1987 postali Widdershins,i potrajali do 1989.Juliet je kasnije postala naučni istraživač i posvetila se izučavanju dingo pasa.Još uvek povremeno nastupa.Appel je vlasnik Spontaneous Films i saradjuje sa  ABC (Australian Broadcasting Company).

Tales Of The Unexpected  (Hot,1984)



link in...

1 коментар:

Peroxide

       Svojevremeno veoma obećavajući bend iz New Yorka, koga su krajem sedamdesetih osnovali bivši članovi grupe Arthur's Dilemma - Geo...