Претражи овај блог

понедељак, 13. новембар 2023.

Strange Boutique

 


     Strange Boutique su se uzdigli iz pepela Washingtonske hardcore scene sa sopstvenim,jedinstvenim smislom za komponovanje,rušeći barijere i otkrivajući nove teritorije za pst-punk muziku.Stvorili su sopstveni,eklektični brend moćnog,gitarskog ethereal popa,uz malu dozu mističnosti i 'world' muzike.
     Monica Richards i Daniel Ingram (drums) su osnovali grupu Madhouse 1983 i tokom četvorogodišnje karijere transformisali zvuk koji je u početku bio pravoverni punk,u čudan i snažan rock mix,zahvaljujući talentu basiste Mick Carnea,virtuoznosti Frantz Kellnera i heavy metal 'wall of noise' gitariste Fred Smitha (ex-Beefeater).
     1987 prodaju (bukvalno) ime jazz ansamblu koji je već imao ugovor sa velikim izdavačem.U grupu dolazi novi basista,Steve Willett),kompletno menjaju repertoar (nova postava,nove pesme) i...rodjeni su Strange Boutique.
     Debi EP objavljuju 1989 uz gomilu pozitivnih kritika.Sviraju ispred Killing Joke,i u Americi i u Evropi.1991 snimaju prvi LP,'The Loved One',za sopstenu firmu Bedazzled Records.Ingram ih napušta (priključuje se Britancima,Swerwedriver) a na njegovo mesto uskače 'human drum machine',Rand Blackwell.
     'Charm' se pojavljuje 1992,ponovo na Bedazzled etiketi,i sledi turneja sa This Scension kojom su konačno postali poznati i na Zapadnoj obali USA.
     Tenzije medju članovima benda koje su izazvane ličnim problemima svakog od njih dovode do napetog snimanja albuma 'The Kindest Worlds'(1993),što je,kako se ispostavilo,njihov poslednji LP.
     Monica Richards je osnovala Faith And The Muse.
     2004,Strange Boutique su se na kratko ponovo okupili svirajući u Washingtonu zajedno sa This Ascension.

The Collection 1988-94  (Metropolis,2004)




...in coms

1 коментар:

Peroxide

       Svojevremeno veoma obećavajući bend iz New Yorka, koga su krajem sedamdesetih osnovali bivši članovi grupe Arthur's Dilemma - Geo...