Претражи овај блог

среда, 13. децембар 2023.

Desperate Bicycles

 


     Desperate Bicycles su bili jedan od onih nekonvencionalnih,ili vizionarskih bendova,daleko ispred svog vremena.Kod ovog benda se to više odnosi na stav,nego na muziku.Započeli su sa radom 1977,sa idejom da snime singl o sopstvenom trošku,nadahnuti Buzzcocks debijem 'Spiral Scratch'.
    Dok su ostali punk bendovi poručivali da svako može svirati u rock grupi,čak iako nije virtuoz,DB su smatrali da svako kože da snimi i objavi album,čak i bez ugovora sa izdavačkom kućom.Prednost?Snimate šta i kako vi želite,bez mešanja u vaš umetnički koncept.danas to zvuči saqsvim normalno,ali u sedamdesetim je predstavljalo veliki problem.
     U originalnoj postavi su bili Danny Wigley (vocal), Roger Stephens (bass),Nicky Stephens (organ),Mel Oxer (drums) i Paul LeClerc (guitar).Oxer i LeClerc odlaze posle prvog singla a u bend dolazi četrnaestogodišnji bubnjar Dave Papworth.Od 1979 postavu čine Wigley,Nicky Stephens (prebacio se na bass),Jeff Titley (drums) i Dan Electro (guitar).
     Gajeći totalnu averziju prema slavi,novcu,mainstramu i svemu što čini 'rock'n'roll cirkus',odbili su sve ponude da reizdaju svoju muziku u CD formatu.
     I tako,u martu 1977,ulaze u studio i za samo tri sata i 153 funte snimaju singl 'Smokescreen/Handlebars' koji objavljuju na sopstvenoj etiketi Refill Records (kao i sva sledeća izdanja).Odštampano je 500 primeraka ovog singla i sve je prodato,tako da su čak nešto i zaradili.Svu zaradu ulažu u novih 1000 primeraka,koje su takodje rasprodali.Ponovu ulažu zaradu u novi singl,'The Medium Was Tedium',tri meseca kasnije,ovoga puta u početnom tiražu od 1000 primeraka itd.,itd.,itd...isti sistem za ukupno pet singlova i jedan LP.
     Glavna poruka DB,"it was easy,it was cheap,go and do it!",ohrabrila je mnoge mlade muzičare da osnuju bend i snime album za sopstvenu etiketu (Crass,Swell Maps i TV Personalities su priznali uticaj DIY estetike Desperate Bicycles).
     Njihova muzika nije laka,iako je jednostavna,a zbog jeftine,grube produkcije,još teže ju je svariti.Lično smatram da su im neke pesme odlične,neka baš i nisu.'Remorse Code',jedini LP,je više post-punk nego punk rock,u proseku pristojan,sa par izuzetnih momenata.
     Ne zna se gotovo ništa o aktivnostima članova DB po raspadu benda,1981.

Smokescreen  (Refill,1977)


The Medium Was Tedium  (Refill,1977)


New Cross,New Cross  (Refill,1978)


Occupied Territory  (Refill,1978)


Remorse Code  (Refill,1980)


Grief Is Very Private  (Refill,1980)



     
links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/tIsBlYKZ#pb2F-1taylR_XOXEmgTrMr5hXNVxDkVnAVdfizO3nAU
    https://mega.nz/file/4ZEUDLTI#ogN1zcPHcUcdG37YJLUr4J4X5jjXybqclY1r9tOcQb8
    https://mega.nz/file/9UEgmADS#2bqxmN8sihAjShGHvDehY4HBlYIvq42nzle-D1FGXe4
    https://mega.nz/file/8QsBiSZa#mUR0XPSzx2YMNpDcq7eX68T0odGM7v_NuAZR4C4dzso
    https://mega.nz/file/hJMBHTbJ#mHiuVQ_Uzmm119kmuUSGtfeGi7qE4bAmu5gqkbPt5-E
    https://mega.nz/file/dMNAHBYS#p8oICGPbsQOm4bV8OEhTGfS8-KnrzgCbZXtnwcR81uE

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...