Претражи овај блог

субота, 16. децембар 2023.

Shapes

 


     Punk grupa iz Leamington Spa,koju su 1976 osnovali Seymour Bybuss i Brian Helicopter.Najpre su nastupali kao duo,svirajući šašave obrade klasika,da bi od 1977 proširili postavu i postali 'pravi' bend.Urnebesnim nastupima i demo snimcima su uspeli da privuku pažnju,ni manje ni više,EMI ali su ipak odlučili da svoj prvi EP,'Wot's For Lunch Mum?' objave na sopstvenoj Sofa Records.EP se dopao John Peelu,za koga su snimili i session,i prodao se odlično da su ga čak dva puta doštampavali (ukupno 10000 primeraka).
     Svirali su ispred Fall i Cure pre nego što ih je pokupio Terri Hooley,za čiju firmu Good Vibrations snimaju singl 'Blast Off',1980.Svirke se nastavljaju po Irskoj (sa Saints) i Engleskoj (sa Photos) a iste godine snimaju i EP za Good Vibrations koji je,nažalost,ostao neobjavljen.Ubrzo su se i raspali.
     Zbog specifičnog humora često poredjeni sa Rezillos,Shapes su bili svojevrstna protivteža gotskoj grandioznosti Siouxsie,intenzitetu Clash,buntovništvu Pistolsa i režanju stotine drugih punk bendova.Tipičan Engleski punk bend koji sebe nije uzimao preterano ozbiljnao,uz čiju se muziku moglo skakati i dobro nasmejati.

Wot's For Lunch Mum?  (Sofa,1979)


Blast Off  (Good Vibrations,1980)



     
links in...

Нема коментара:

Постави коментар

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...