Претражи овај блог

недеља, 10. децембар 2023.

Ski Patrol

 


     Britanski post-punk bend koga su 1979 u Brixtonu osnovali Ian lowery (vocal) i Nick Clift (guitar).Bend je dobio ime po numeri John Calea sa albuma 'Slow Dazzle'.Ski Patrol su bili inspirisani darkwave i punk-funk zvukom i grupama poput Joy Division,Gang Of Four i A Certain Ratio,ali i Jamajčanskim ritmovima i političkim temama,karakterističnim za Brixton.Uz ritam sekciju (Bruce Archibald/Peter Balmer) započinju sa svirkama po Londonu a u februaru 1980 snimaju prvi singl,'Everything Is Temporary',u sopstvenoj režiji.
     Početkom 1980 Archibalda menja Alan Cole i bend realizuje drugi singl 'Agent Orange' za Malicious Damage.Pesma je nadahnuta filmom 'Apocalypse Now' i za synth atmosferu je bio zadužen Jaz Coleman (Killing Joke).
     Ne uspevajući da na pravi način predstave svoj neosporni kvalitet,Ski Patrol uspevaju (sa novim basistom Francis Cookom) da urade session za John Peela i singl 'Cut' pre nego što su se raspali u avgustu 1981.Poslednji singl 'Bright Shiny Things' objavljen je posle raspada grupe.
     Po raspadu Ski Patrol,Clift je počeo da radi za Rough Trade a Lowery i Cook su osnovali F For Fake.Kasnije su Lowery i Cole zajedno radili u Folk Devils (kratko vreme i Clift).

Versions Of A Life: Recordings 1979-81  (Dark Entries,2014)



...in coms

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...