Претражи овај блог

уторак, 16. јануар 2024.

2+2=5

 


     2+2=5 je fraza koja se uglavnom koristi u literaturi i simbolično ukazuje na bilo koju teoriju koja ima za cilj poricanje nečega što je inače očigledno.Jedan od najpoznatijih primera ove fraze može se naći u Orwellovoj '1984'.
     2+2=5 je i grupa iz Torina,koju su 1981 osnovali Giacomo Spazio (slikar,DJ,muzičar,grafički dizajner i osnivač fanzina 'Vinile' i nezavisne izdavačke kuće Vox Pop) i Nino LaLoggia (ex.HCN).Obadvojica su delila isto interesovanje za muziku Kraftwerk,Joy Division,DAF i,uopšte,Britansku electro i new wave scenu.Posle par nastupa priključuje im se Cha Cha Hagiwara (ex-Jeunesse D'Ivore),koja obogaćuje zvuk benda svojim klavijaturama.
     2+2=5 redovno nastupaju na severu Italije i Švajcarskoj,da bi 1984 objavili debi album 'Into The Future''.Ovaj mix post-punka,minimal synth-a,dark wave-a i pesimističkih,mračnih tekstova,očekivano,beleži očajnu prodaju uprkos inovativnom i interesantnom zvuku.
     To ne sprečava trio da 1985 objavi mini-LP 'Di Che Cosa Parliamo Quando Parliamo D'Amore-Odio'.Mini LP se nastavlja na zvuk prethodnog albuma uz još veću dominaciju sintesajzera,basa i ritam mašine.Tiraž je ponovo bio mizeran,tako da se bend posle singla 'Amazing Stories',1988,raspao.

Into The Future  (No Name,1984)


Di Che Cosa Parliamo...  (Materiali Sonori,1985)




links in...

Нема коментара:

Постави коментар

PSYCHEDELIA 2 : Spacemen 3, Spectrum, Farflung

  SPACEMEN 3 For All The Fucked Up Children Of This World  ( SFTRI,1995 )      Their first recordings from 1984. SPECTRUM California Lullaby...