Претражи овај блог

понедељак, 15. јануар 2024.

Ballet Mecanique

 


     Danski post-punk trio osnovan 1979.Grupu je predvodio pevač i multi-instrumentalista Martin Hall,a uz njega su bili i bubnjar Michael Karshoj i basista i violinista Morten Versner.Nazvali su se po filmu iz 1924.Muzika tria se može svrstati u post-punk sa povremenim čistim punk elementima,mada ih upotreba netipičnih instrumenata poput violončela i balalajke,pomera ka eksperimentalnijem delu žanra.
     Debitovali su sa nezavisnim singlom 'Avenues Of Oblivion'(1980) koga je pratio album 'The Icecold Waters Of The Egocentric Calculation'(1981).Album važi za bitno ostvarenje Danskog rocka i uprkos avangardnim tendencijama zabeležio je odličnu prodaju i pohvale kritike.Snimljen za samo tri dana jedinstven je mix poezije i rock muzike,a živi nastupi,koji su uključivali slajdove,filmove i plesače,dodatno su im uvećali popularnost.
     Drugi LP,'For' snimljen je 1982.Ime su skratili u Ballet M. a samo snimanje obeležile su trzavice u grupi i problemi sa izdavačem pa nije čudo što su se ubrzo raspali.
     Martin Hall je nastavio rad u grupama Under For,SS-Say,Pested Dred a kasnije i kao solista.

The Icecold Waters Of The Egocentric Calculation  (CBS,1981)


For  (CBS,1982)



...in coms

Нема коментара:

Постави коментар

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...