Претражи овај блог

понедељак, 12. фебруар 2024.

Faith And The Muse

 


     Monica Richards i William Faith su odgovorni za Elizabetanske melodije i Victorijanski zvuk Faith And The Muse.Obadvoje su prošli kroz brojne bendove pre nego što su udružili snage u kreiranju ethereal mistike Faith And The Muse.
     Monica je početkom osamdesetih predvodila Strange Boutique,grupu koja je više bila naklonjena punku nego goth estetici i nastupali su ispred takvih HC veličina kao što su Bad Brains,Circle Jerks i Meat Puppets.1983 je osnovala Madhouse.Madhouse su snimili samo jedan LP pre nego što se Monica ponovo vratila u Strange Boutique,1987.
     Faith je radio sa Christian Death,Mephisto Walz i Sex Gang Children pre nego što se upoznao sa Richardsovom sredinom devedesetih.Smestili su se u Los Angelesu i prvi zajednički rad je obrada Bauhaus numere 'Hollow Hills'.1994 objavljuju prvi LP,+Elyria' na kome se nalazi hit singl 'Sparks'.Dve godine kasnije realizuju 'Annwyn,Beneath The Waves',sa mnogo mračnijim zvukom i bajkovitim elementima.Beskrajne turneje prethode albumu 'Evidence Of Heaven',koji su izdali na sopstvenoj etiketi Mercyground.Smrt Rozz Williamsa (Christian Death) i Faith And The Muse basiste JT Murphya ostavile su trag na duetu i bend se privremeno povukao sa scene.
     2001 se vraćaju sa kompilacijom 'Vera Causa' na kojoj su sakupljeni retki,živi i demo snimci benda.2003 se pojavljuje njihov najeksperimentalniji album 'The Burning Season' a poslednje zajedničko delo Faitha i Richardsove je album 'Ankoku Butoh' iz 2009.

Elyria  (TESS,1994)


Annwyn,Beneath The Waves  (TESS,1996)


Evidence Of Heaven  (Neue Asthetik,1999)


The Burning Season  (Metropolis,2003)


Ankoku Butoh  (Dance Macabre,2009)



links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/JR1XVTCa#I6XoH2FjVml0zp7kR54dN9q3uOanulRngd9WJcHOtCU
    https://mega.nz/file/kVMmUSgK#6rQbzG50eTSNxbK-RiKsWPwyjd63hNVMiJaug0IjhO8
    https://mega.nz/file/gY9WyD5Z#eGt3Z8lTv0AsCL-IUS11ePITCfzQNaiYkwkiIjnb5Yc
    https://mega.nz/file/EUkg2RTA#IKpK_RgRpD9Jo-_1Ts1vPwnuc7WGWpxxoOtTANQ0wKg
    https://mega.nz/file/dFVxRLbB#lrrK1tnThWkriMSVWnxI0Zsa5XJTTgculAxuUBVVjdI

    ОдговориИзбриши

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...