Претражи овај блог

среда, 20. март 2024.

Dickies

 


     Dickies su klovnovi LA punk scene i (iznenadjujuće) njeni dugogodišnji veterani.Dolaskom novog milenijuma postali su najstariji punk bend koji još uvek snima originalan materijal.Za razliku od namerno uvredljivog humora mnogih komičarski nastrijenih punk grupa,Dickies su bili potpuno šašavi,nalazeći inspiraciju u trash filmovima i camp pop kulturi,što je naročito uočljivo na njihovom debi albumu iz 1979,'The Incredible Shrinking Dickies'.Njihove obrade su blesave kao i njihovi originali,i njima su potpuno uspeli da transformišu arena rock i bubblegum pop himne ('Nights In White Satin','The Tra La La Song') u glasan,ultra-brzi punk pop - mix Ramonesa i LA hardcorea.
     Kako su starili,polako su usporavali,kao na albumu iz 1989 'Second Coming',ali su im zvuk i smisao za humor ostali praktično nepromenjeni.
     Dickies su imali ogroman uticaj na 'new school' punkere poput Green Day i Offspring.
     Posle 2000,njihovi studijski radovi su retki,ali i dalje redovno (i neumorno) nastupaju u živo.Par singlova,'A Gary Glitter Getaway' 2021 i 'Blink 183',pokazuju da Dickies imaju još trikova u rukavu.

The Punk Singles Collection  (Spectrum,2000)



link in...

1 коментар:

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...