Претражи овај блог

петак, 22. март 2024.

Jook

 


     Grupa je osnovana 1971 na inicijativu Sparks menadžera John Hewletta,koji je upoznao Trevor Whitea (guitar) i Ian Kimmetta (vocal).Uskoro su White i Kimmett regrutovali basistu Ian Hamptona i bubnjara Chris Townsona (ex-John's Children) i nazvali se Jook.
     Njihov imidž im je doneo pristojnu popularnost medju skinheadsima i Jook su realizovali nekoliko moćnih singlova sa jasnim Slade uticajem.
      Na žalost štampa ih je često poredila sa Bay City Rollers što je verovatno uticalo na manjak pažnje šireg auditorijuma,iako ih je od 1974 preuzeo Mickie Most.
      White i Hampton su se pridružili Sparks ('Propaganda'1974,'Indiscreet'1975).Zanimljiva stvar je da su u Sparks dovedeni kao zamena za Martin Gordona (kasnije u Radio Stars) koji je u svoj novi bend Jet doveo Jook bubnjara Chris Townsona.
     Svojom muzikom Jook su na neki način predskazali power pop bum par godina kasnije i njihovi singlovi,svojevremeno bez uspeha na top listama,danas se smatraju klasicima ovog žanra.

Different Class  (RPM,2005)



...in coms

1 коментар:

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...