Претражи овај блог

субота, 23. март 2024.

La Femme

 


     Bend iz Melbournea,La Femme,predstavljao je neverovatnu mešavinu rocka sedamdesetih:punk,new wave,glam i hard rock.Njihov debi singl 'Chelsea Kids'(1979) jedan je od najboljih Australijskih singlova sedamdesetih a jedini album 'La Femme',stoji rame uz rame sa albumima mnogo poznatijih grupa iz ovog grada kao što su Boys Next Door i Models.
     La Femme je predvodio karizmatični i hiperaktivni pevač Chane Chane.Gitarista Brett Walker je podsećao na Mick Ronsona,kada bi ovaj svirao punk rock.Peter Kidd i Graham Schiavello su bili odgovarajuća,čvrsta ritam sekcija.
     La Femme su mogli ući u Prvu ligu samo da su to hteli,ali je plivanje uz komercijalnu struju izgleda nekako bio smisao njihovog postojanja.Po mnogo čemu su bili sami sebi najgori neprijatelji.Nespremnost da igraju po pravilima showbuisinessa uz ozbiljne probleme sa narkoticima (izmedju ostalog) dovodi do preranog kraja benda,1983.

La Femme  (7 Records/Missing Link,1980)



...in coms

1 коментар:

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...