Претражи овај блог

понедељак, 15. април 2024.

Half Man Half Biscuit

 


     Grupa je osnovana 1984 u mestu Birkenhead,Mercyside i posnati su po svojim satiričnim,sardoničnim i,ne retko,nadrealnim pesmama.
     Bend su osnovali Neil Crossley i Nigel Blackwell,koji se u to vreme bavio ''kradjom automobila i fudbalom,kao sav normalan svet''.Kada su im se priključili gitarista Simon Blackwell (Nigelov brat) i bubnjar Paul Wright,počeli su da vežbaju u Vulcan Studios,Liverpool,gde im se uskoro priključio i klavijaturista David Lloyd.
     Prvi LP,'Back In The DHSS' (DHSS-vladino odeljenje za poslove sa nezaposlenim) pojavljuje se 1985 i osvaja 'independent' liste albuma.EP iz 1986,'The Trumpton Riots' ponavlja ovaj uspeh,kao i singl 'Dickie Davies Eyes'.Nastupaju na festivalu Glastonbury,više puta gostuju u programu John Peela i raspadaju se krajem 1986 zbog,kako su sami izjavili,'muzičkih sličnosti'.
     Reformisali su se 1990,nastupom na Reading festivalu.Poslednji album,'The Voltarol Years' objavili su 2022,na sopstvenoj etiketi RM Qualtrough.
     Sve albume,osim poslednjeg,izdali su za malu nezavisnu etiketu iz Liverpoola,Probe Plus.Sopstvenu etiketu su pokrenuli tek kada je osnivač Probe Plus,Geoff Davies,najavio svoje penzionisanje i gašenje kompanije.
     Svi članovi benda su vatreni navijači Tranmere Roversa.

Back In The DHSS/The Trumpton Riots  (Probe Plus,1988)


ACD  (Probe Plus,1988)


McIntyre Treadmore And Davitt  (Probe Plus,1991)



...in coms

Нема коментара:

Постави коментар

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...