Претражи овај блог

среда, 10. април 2024.

Sado-Nation

 


     1977 grupa individualaca iz Portlanda je željno dočekala promene koje su se dešavale u muzici.Pistolsi su se raspali ali je nekolike grupa brzo pokupilo njihovu energiju i bes i nastavilo njihovim putem.
     John Shirley je svirao u Terror Wrist.David Corboy je video jedan njihov nastup i ponudio je Shirleyu neke svoje pesme.Rešili su da nastave zajedno a grupu su dopunili basista Dave Propp i bubnjar Mark Sten.Tako su u zimu 1978 nastali Sado-Nation.
     Tokom karijere izmanila su se tri vokala,četvorica bas gitarista i tri bubnjara.Najstabilniji period je bio izmedju 1980 i 1984.
     Od 1982 u grupi je pevačica Mish Bondage,bivša članica 'all-female' benda Braphsmears.Ispostavilo se da su njeni tekstovi savršeno kompatabilni sa muzikom Corboya.Ne treba spominjati ni njen moćan vokal i izvanredan scenski nastup.
     1984 Corboy je počeo da svira i u psychobilly bendu Jackals i grupa se ubrzo raspala,da bi Mish i Corboy obnovili bend u dvehiljaditim,izvodeći stari ali i novi materijal.

Sado-Nation EP  (Trap,1980)


We're Not Equal  (Brainstem,1983)




...in coms

Нема коментара:

Постави коментар

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...