Претражи овај блог

среда, 3. јул 2024.

Breathless

 


     Klavijaturista Dominic Appleton i gitarista Gary Mundy su svirali zajedno u pratećem bendu Anne Clark na albumu 'The Sitting Room'. Appleton je kasnije radio u Virgin megastore-u, gde je upoznao Ari Neufeld, basistkinju, koja je tražila klavijaturistu za svoj trenutni bend. Shvativši da odlično funkcionišu zajedno, napuštaju grupu, i na Appletonov predlog, pozivaju Mundya da im se pridruži. Na prvim probama se ispostavilo da Appleton ima snažan, dramatičan glas pa mu je dodeljena i uloga vokala.
     Nakon par audicija, Tristam Sayer postaje bubnjar grupe, ali ih napušta 1986. Martyn Watts (ex-Danielle Dax) uskače u postavu koja se više nije menjala. Preko svoje etikete Tenor Vossa, Breathless su apsolutno kontrolisali svoju sudbinu, izdajući albume i singlove koji nisu činili ništa da bi se dodvorili trendovima.
     Većina njihovih radova spada u mračnu, teatralno-epsku muziku, i može se, na neki način, povezati sa zvukom Echo & The Bunnyman i Chameleons(UK), ali uz posebnu, sopstvenu vrstu originalnosti.
     Appleton i Mundy su paralelno sa Breathless ostvarili i zapažene solo karijere; Appleton je učestvovao u This Mortal Coil projektu, a Mundy, osim što je osnovao etiketu Broken Flag (dom takvih ekstremista kao što je Satori), član je i Ramleh.

The Glass Bead Game  (Tenor Vossa,1986)


Three Times And Waving  (Tenor Vossa,1987)


Chasing Promises  (Tenor Vossa,1989)


Between Happiness And Heartache  (Tenor Vossa,1991)





...in coms

Нема коментара:

Постави коментар

2 Belgen

       2 Belgen su osnvali pevač i gitarista (kasnije se prebacio na synth) Rembert De Smet i bubnjar Herman Celis, 1982, u Ghentu (BEL). De...