Претражи овај блог

четвртак, 4. јул 2024.

Sundays

 


     Britanski indie/dream pop kvartet osnovan 1987, kada su se na Bristolskom koledžu upoznali Harriet Wheeler i David Gavurin, koji će postati i glavni autorski tandem u Sundays.
     Svirajući delikatan, besprekoran mix Smiths gitara i vokalne akrobatike Cocteau Twins, bend ubrzo privlači pažnju media i muzičke industrije.
     Izuzetno uspešno debituju sa albumom 'Reading, Writing And Arithmetic', 1990, u izdanju Rough Trade. 'Blind' iz 1992, je nešto slabiji, ali i dalje sadrži jasno istaknute osnovne elemente Sundays; lebdeći vokal Wheelerove i zvonke gitarske akorde Gavurina.
     Usledila je pauza, jer su Gavurin i Wheeler želeli da se smire i srede (Wheeler se porodila). Vraćaju se albumom 'Static & Silence', 1997, na kome su svoj osnovni zvuk pojačali duvačima. Singl 'Summertime' postaje njihova najuspešnija numera, što se ne može reći i za album. 
     Wheeler i Gavurin se posvećuju porodici i može se reći da su Sundays završili svoj put, mada su se pojavile priče (pogotovu 2014) da će bend ponovo nastupati i raditi na novim pesmama, što se, do danas, nije dogodilo.

Reading, Writing & Arithmetic  (Rough Trade,1990)


Blind  (Parlophone,1992)


Static & Silence  (Parlophone,1997)




links in...

Нема коментара:

Постави коментар

2 Belgen

       2 Belgen su osnvali pevač i gitarista (kasnije se prebacio na synth) Rembert De Smet i bubnjar Herman Celis, 1982, u Ghentu (BEL). De...