Претражи овај блог

уторак, 23. јул 2024.

Chris & Cosey

 


     Chris Carter i Cosey Fanni Tutti (aka Christine Newby) su počeli da nastupaju kao Chris & Cosey 1981, posle raspada Throbbing Gristle, benda koji se smatra utemeljivačem industrial žanra.
     Chris i Cosey su potpisali ugovor sa Rough Trade i predstavili svoju muziku prepoznatljivu po elektronici, semplovima, mašinskim ritmovima i specifičnom vokalu Cosey. Od 1983, vlasnici su sopstvene kompanije Conspiracy International (CTI).
      Par je zaslužan za neke od najinventivnijih elektronskih albuma tokom osamdesetih i devedesetih, kao što su 'Trance' 1982, techo-pop klasik 'October (Love Song) 1983 i dancefloor hit 'Exotica' 1987.
      1992 su, uglavnom zbog zdravstvenih razloga, odlučili da smanje nastupe pred publikom i koncentrišu se na studijski rad.
     Spisak umetnika sa kojima su saradjivali je impresivan, i na njemu su imena poput Coil, Monte Cazzaza, Current 93, Eurythmics, Robert Wyatt...
     2003 Chris i Cosey su ponovo nastupali kao Throbbing Gristle, zajedno sa originalnim članovima Genesis P-Orridgeom i Peter Christophersonom.
     Od 2004 i albuma 'Cabal', nastupaju pod imenom Carter Tutti.

Collectiv Two:The Best Of Chris & Cosey  (PIAS,1989)



...in coms

1 коментар:

2 Belgen

       2 Belgen su osnvali pevač i gitarista (kasnije se prebacio na synth) Rembert De Smet i bubnjar Herman Celis, 1982, u Ghentu (BEL). De...