Претражи овај блог

понедељак, 12. август 2024.

Anja Huwe

 


     Anja Huwe je bila pevačica legendarnog Nemačkog post-punk/gothic benda X-Mal Deutschland. kada se grupa raspala, Huwe je prestala da se bavi muzikom i posvetila se karijeri vizualnog umetnika.
     Na nagovor dugogodišnje prijateljice Mone Mur, Huwe je ponovo razmotrila svoje dugogodišnje odsustvo iz sveta muzike i odlučila da ga prekine, pridruživši se Murovoj u njenom Berlinskom studiju. Zajedno su radile nešto više od godinu dana na pesmama koje će postati, na kraju, album 'Codes'. Na snimanju albuma je učestvovala, sa svojim specifičnim gitarskim zvukom, i Manuela Rickers, takodje bivša članica X-Mal Deutschland.
     Početno inspirisane dnevnikom Moshe Shnitzki-a, koji se 1942 sa 17 godina priključio Beloruskim partizanima, 'Codes' govori o strahu, bolu, nasilju i samoći, ali i o lepoti, nadi, opstanku...
     Neočekivan ali nikako zakasneli povratak Anje Huwe je nedostajuća stranica u post-punk istoriji, sveža boja preko decenijama starog platna, produkt onih koji žive po sopstvenim pravilima.

Codes  (Sacred Bones,2024)



...in coms

1 коментар:

2 Belgen

       2 Belgen su osnvali pevač i gitarista (kasnije se prebacio na synth) Rembert De Smet i bubnjar Herman Celis, 1982, u Ghentu (BEL). De...