Претражи овај блог

субота, 12. октобар 2024.

Heaven 17

 


     Ian Craig Marsh i Martyn Ware su bili originalni članovi Human League. Glen Gregory, davno svirao u Šefildskom punk bendu Musical Vomit sa Marshom, je trebalo da bude prvi vokal Human League, ali se preselio u London i uskočio je Phil Oakey.
     Kada su lični i kreativni sukobi dostigli vrhunac u HL, 1980, Marsh i Ware napuštaju bend i osnivaju producentsku kompaniju British Electric Foundation. BEF su objavili kasetu 'Music For Stowaways' i LP 'Music For Listening To', na kojima je eksperimentalna elektronska muzika. Angažujući Gregorya kao vokalistu, nazivaju se Heaven 17.
     Debitovali su singlom '(We Don't Need This) Fascist Groove Thang', koji je odlično prihvaćen i od publike i od kritike. Sledi album 'Penthouse & Pavement', esencijalno izdanje politički obojene pop konfekcije osamdesetih.
     'The Luxury Gap' izlazi 1983 i na njemu je singl 'Temptation' (Carol Kenyon gostujući vokal), njihov najveći komercijalni uspeh.
      Nažalost, iako je bend bio prilično zaposlen na razno-raznim projektima sledećih par godina (Band Aid, Tina Turner...), od albuma 'How Men Are' iz 1984 sledi komercijalni i umetnički pad, tako da do kraja osamdesetih gotovo potpuno nestaju sa muzičke scene.

Penthouse & Pavement  (Virgin,1981)


The Luxury Gap  (Virgin,1983)


How Men Are  (Virgin,1984)



links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/MEUUzZrS#951TfPIYPntlg703x_BLWLu9-rctXCXVscJadru_lP0
    https://mega.nz/file/AMVXDLTY#oBsjdDs8AgZ0zjOfsL_s30YMNgEAIZomcH8AMrZboOs
    https://mega.nz/file/QZ8n1Dbb#jcM-OIGaOGRnkOOXthk6wvyO5_-DfThLdSG692uOv9s

    ОдговориИзбриши

Missing Persons

       New wave band iz Los Angelesa, osnovan 1980 od strane supružnika Bozzio (Dale i Terry) i Warren Cuccurila. kasnije su se priključili ...