Претражи овај блог

недеља, 13. октобар 2024.

Berlin

 



     Poznati po nervoznom, hladnom pristupu synthpopu, Berlin su postali slavni hit singlovima 'No More Words' i 'Take My Breath Away' (ko-autor Giorgio Moroder). Predvodjeni pevačicom Terri Nunn i basistom (i glavnim autorom) John Crawfordom, bend se pojavio krajem sedamdesetih na new wave sceni Orange County-a, kombinujući dance-rock sa Kraftwerk inspirisanom synth produkcijom. 
     Prvi uspeh postižu 1982 sa 'Pleasure Victim' i provokativnim singlom 'Sex (I Am A...)', a najveći im je, naravno, 'Take My Breath Away', deo soundtracka za film Top Gun, kojim su stekli i mainstream uspeh i pop slavu. 
     Sledi poznata priča: uprkos novcu i popularnosti, bend se raspada 1987. Nunn nastavlja solo sa ne baš uspešnim albumom 'Moment Of Truth', 1997, a potom reaktivira Berlin (bez Crowforda) 1998, objavljujući par slabo primećenih albuma. 2019, originalno jezgro benda (Nunn, Crowford i klavijaturista Dave Diamond) izdaje album 'Transcendance'.

PS: Debi album grupe 'Information' je jedini na kome ne peva Terri Nunn. Album je snimljen kada je privremeno napustila grupu da bi se bavila glumom. Vokal pripada Virginiji Macolino, a par pesama je napisala, takodje kratkotrajna zamena za Terri Nunn, Toni Childs, koja se opredelila za solo karijeru neposredno pred snimanje albuma.

Information  (Vinyl/Zone H,1980)



Pleasure Victim  (MAO/Enigma,1982)


Love Life  (Geffen,1984)



Count Three And Pray  (Geffen,1986)



...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/JE0zQIDR#bJZrh6xhwaZ2iDGBqLXOD9XIIOCGS7bHMOoTRJf2Q_I
    https://mega.nz/file/xEMhGBST#q0_EVR4UgL5L7wNVugWDjxFZNYRA-yGlwu9Ozgm7DLE
    https://mega.nz/file/hd9zFTIL#G4GvW1a9yiTyHtkUoft-5HUpaEYbh--Ops7Fz_Kt-SM
    https://mega.nz/file/xAM2HCAA#ETKeNTxqXYRrTPDU9wONiiCOG-pz9c2zHNmXczgxvck

    ОдговориИзбриши

Missing Persons

       New wave band iz Los Angelesa, osnovan 1980 od strane supružnika Bozzio (Dale i Terry) i Warren Cuccurila. kasnije su se priključili ...