Претражи овај блог

среда, 16. октобар 2024.

Missing Persons

 


     New wave band iz Los Angelesa, osnovan 1980 od strane supružnika Bozzio (Dale i Terry) i Warren Cuccurila. kasnije su se priključili Patrick O'Hearn i Chuck Wild. Dale i Terry su se upoznali radeći sa Frank Zappom a i Cuccurilo je učestvovao u snimanju Zappinog albuma 'Joe's Garage'. Veza sa Zappom se ovde ne završava, jer je i O'Hearn bio član Zappine koncertne ekipe, a debi EP su snimili u Zappinom studiju.
     Istoimenim EP-em postižu lokalni uspeh i posle dve godine napornog rada stižu do ugovora sa Capitolom i albuma 'Spring Session M'. Čak četiri hit singla su skinuta sa albuma, uz veliku podršku MTV-a.
     'Rhyme & Reason' iz 1984 je bio znatno eksperimentalniji, što im nije donelo uspeh ni kod kritike ni kod publike. Stvar su pokušali da izvade trećim albumom, 'Color In Your Life' u produkciji Bernard Edwardsa (Chic), ali, ponovo, bez uspeha.
     Tokom promotivne turneje za treći album dolazi do razlaza Terry i Dale, što je bio i kraj ove grupe.
     Cuccurilo je zamenio Andy Taylora, 1986, u Duran Duran i auto r je par solo albuma. Dale je imala pristojnu solo karijeru sa albumom 'Riot In English', 1988, a Terry je bio prilično angažovan kao session muzičar.
     Od 2001 više puta su se ponovo okupljali (uglavnom Cuccurilo i Dale, plus gostujući muzičari).

The Best Of Missing Persons  (Capitol,1987)



...in coms

1 коментар:

Missing Persons

       New wave band iz Los Angelesa, osnovan 1980 od strane supružnika Bozzio (Dale i Terry) i Warren Cuccurila. kasnije su se priključili ...