Претражи овај блог

петак, 17. мај 2019.

Richard Lloyd


     Richard lloyd je jedan od najneobičnijih gitarista u rock muzici.Najpoznatiji je po radu u grupi Television,gde je,uz Tom Verlainea,kreirao neke od najupečatljivijih gitarskih deonica sedamdesetih (to naročito važi za debi album Television,'Marquee Moon').
     Po legendi (koja se ispostavila kao tačna),Lloyda je,još u tinejdžerskim danima,učio gitarskom umeću niko drugi do Jimi Hendrix.Kako priča kaže,Lloydov najbolji drug,Velvert Turner je upoznao Hendrixa koji ga je uzo pod svoje okrilje,a Turner je,u isto okrilje,uveo Richarda (LLoyd je kao klinac počeo na bubnjevima da bi se tek u srednjoj školi prebacio na gitaru).
     Odrastajući u NYC,Lloyd je imao priliku da se upozna i druži i sa drugim gitarskim legendama (Jimmy Page,John Lee Hooker,Buddy Guy...),koji su ga inspirisali.
     Po raspadu Television,Lloyd je saradjivao kao session muzičar na raznim projektima (Matthew Sweet,John Doe) a bio je i član reformisanih Rocket From The Tombs ('Rocket Redux'LP).Takodje je producirao brojne snimke lokalnih,manje poznatih bandova i izvodjača.
      Kao solista,snimio je sedam albuma,od kojih je prvi bio 'Alchemy' (dobar.čvrst,nepretenciozan LP sa prizvukom šezdesetih),'Field Of Fire' (snimljen u Švedskoj uz pratnju,o gle čuda,Švedskih muzičara),živi 'Real Time','The Cover Doesn't Matter'(2001),'The Radiant Monkey' (gde svira sve instrumente osim bubnjeva),'The Jamie Neverts Story'(konceptualni album posvećen uspomeni na Jimi Hendrixa i Velvert Turnera) i 'Rosedale'(2016).
     Više od 'običnog' gitarskog heroja,filozof koliko i muzičar,Lloyd je i danas aktivan,često svirajući Television numere na svom starom Stratocasteru i dajući časove gitare nadolazećim talentima (jedan od tih talenata je bio i Jeff Tweedy iz grupe Wilco).

Alchemy  (Elektra,1979)


Field Of Fire  (Mistlur,1985)


The Cover Doesn't Matter  (Upsetter,2001)


The Radiant Monkey  (Parasol,2006)


The Jamie Neverts Story  (Parasol,2009)

links in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/#!QcdFHA5R!ryJHVzsRTWlPDuLmUD31AJNofdEka8xLkdWlMP059TQ
    https://mega.nz/#!4IV3FaIa!R_kQ3AOOcXSf_9kRZ4Qsn68ASv4A8eQkVqNttomiHPY
    https://mega.nz/#!4YUBCYDI!9NIuGVUU5VqC2jh_7dtUQD06Bbw2x6LPWffjulbolSc
    https://mega.nz/#!INVhyaiY!tnLZXx91bso82dkvASLr0015jmWAV5d-Z8mXGCjljWg
    https://mega.nz/#!5MNHwAgQ!tX-SlDKSsi6VMxeGCmYE3QOdVdvgL60r_SsLkKdUxxQ

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...