Претражи овај блог

петак, 12. јул 2019.

Last Words


     The Last Words su punk band iz Sydneya,koju su 1977 osnovali Malcolm Baxter (vocal),Andy Groome (guitar),Mick Smith (bass) i Jeffrey Wegener (drums,ex-Saints).Wegener se nije dugo zadržao u grupi a i Smith odlazi do kraja godine,tako da su na debi singul (uzgred očajno snimljen i produciran) 'Animal World'(1978) učestvovali samo Baxter i Groome.Singl je izdat na sopstvenoj Remand Records.
     Pojačani sa Ken Doyleom (drums) i Leigh Kendallom (bass) ponovo snimaju 'Animal World',pvoga puta za Wizard Records.Ovoga puta su uradili sve kako treba ali je komercijalni uspeh izostao.
     Band se seli u London,bez Doylea koji ostaje u Australiji,i sa novim članom,John Gunnom,ponovo izdaju 'Animal World' kao singl,ovoga puta za Rough Trade.Autentična 'working class' punk numera sa pop senzibilitetom dospeva na mesto #8 indie lista.Sledeći singlovi,'Today's Kidz' i 'Top Secret',kao i istoimeni debi album (produkcija Adrian Sherwood!) nisu doprineli ulasku u prvu ligu,Baxter se vratio u Australiju i Last Words su se raspali.
     Groom,Kendall i Gunn se pojavljuju 1981 kao članovi the Esoterics,pratećeg banda Erik Hysterica (ex-Vomit Visions),

Animal World  (Rough Trade,1979)

S/T  (Armageddon,1980)


links in coms

1 коментар:

  1. https://app.box.com/s/vhamnejrrg5f5fwmbkbvcuco0hz88kbh
    https://app.box.com/s/ec96oa5e9xggwxw6hn0suf3b4ktitsu9

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...