Претражи овај блог

понедељак, 30. септембар 2019.

Pearl Harbour


     Pearl Harbour (aka Pearl E.Gates) se u 17 godini doselila u San Francisco sa ambicijom da postane country pevačica.U 18toj postaje član plesne trupe Wild Nymphs.1976 postaje deo kabaretske podrške Tubes nastupima pod imenom Leila & The Snakes.Posle singla 'Rock'n'Roll Wirdos'(1978),Pearl napušta Leila & The Snakes i odvodi sa sobom John Hanesa (drums) i Hilary Hanes (bass).Angažujući gitristu Peter Bilta,nastaju Pearl Harbor & The Explosions.Debi singl,'Drivin' postaje lokalni hit u San Francisku,obezbedjuju ugovor sa Warner Bros. i snimaju album.
      Posle velike turneje band se razilazi.Pearl je više interesovao divlji r'n'r dok je ostatak banda preferirao jazz,funk i R&B.Hilary i John Hanes nastavljaju u Chrome a Pearl odlazi u London gde upoznaje muzičare sa punk i pub scene:Nigel Dixona (Whirlwind),Geraint Watkinsa,Micky Gallaghera (Blockheads),Wilko Johnsona,članove Clash...
      Muzika na njenom solo debiju,'Don't Follow Me,I'm Lost Too',kreće se od rockabillya i countrya do New Orleans R&B i 'girl group' sounda šezdesetih.Album pokazuje raznovrstan ukus,osećaj za humor i impresivan vokal.
     Sledeći album je radila sa Dixonom,Watkinsom i članovima Tenpole Tudor.WB je bio nezadovoljan materijalom pa je album,'Pearls Galore' izdao Epic,ali samo u Japanu.
     Novi album,takodje nazvan 'Pearls Galore' producirao je Richard Gottehrer a pratio ju je Japanski punk band the Mods.Dixon i Chris Spedding su učestvovali na snimanju.Činilo se da je Gottehrer pravi producent za Pearl,ali album i singlovi skinuti sa njega ne postižu uspeh na Top listama.
     Posle Japnske turneje sa the Mods i raspada braka sa Paul Simenonom (Clash),Pearl se vraća u San Francisko gde i danas živi i povremeno nastupa.

Pearl Harbor&The Explosions  (WB,1979)


Don't Follow Me I'm Lost Too  (WB,1980)


Pearls Galore  (Epic,1983)


Pearls Galore!  (Island,1984)


Here Comes Trouble  (Shattered,1995)

...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/#!hFNiAQxb!cwHpBxIOHUB5rmNy-oC1Z0fMBh0xlGGr846SFWRjSTI
    https://mega.nz/#!NRM00SgB!MJ3TJEAieznFmlCe3V78EPhY-5BxwoYXX0QfD7SOkIE
    https://mega.nz/#!0VUGWQYT!ONlYVZmjjE7wTT4QSIjKaqljwbKYvu_enqkRqkXFweE
    https://mega.nz/#!AENgEQSZ!51mbuulS-6pY64dme_j76UC2w4OJHr9aFnH74Hpb-E8
    https://mega.nz/#!IMEwnAgZ!0G9yHvZNdusLi4BokhhwIZRUF3Sl63XMMHZTUlgXgZI

    ОдговориИзбриши

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...