Претражи овај блог

четвртак, 17. октобар 2019.

Galaxie 500


     Užasno potcenjeni u svoje vreme,Galaxie 500 su kasnije priznati kao jedna od ključnih .grupa post punka.Sneni i misteriozni,svojim minimalističkim pristupom muzici,uticali su na uspon shoegazea i slowcorea u devedesetim.
     Osnovani su u Bostonu,1986 i band su činili Dean Wareham,Naomi Yang i Damon Krukowski.Wareham i Krukowski su zajedno svirali u Speedy & the Castanets.Regrutujući Naomi yang kao basistkinju (bez prethodnog muzičkog iskustva),nazivaju se Galaxie 500 i započinju sa živim svirkama (Boston i NYC) pre nego što su demo sa svoje tri numere poslali Krameru (Shimmy Disc Records),koji je prihvatio da im bude producent.Debi album,kome su prethodili singlovi 'Tugboat' i 'Oblivious',izdaju 1988 pod nazivom 'Today'.Album prezentuje specifičan zvuk grupe zasnovan na slow-motion gitari,toplim bass linijama,'tankim' bubnjevima i Warehamovom žalostivom tenoru.
     1989 za Rough Trade snimaju 'On Fire',neverovatno siguran i bogat album,na kome su i singlovi 'Blue Thunder' i 'When Will You Come Home'.1990 snimaju 'This Is Our Music',neujednačen album na kome su najblistaviji momenti singl 'Fourth Of July' i zastrašujuća obrada Yoko Ono,'Listen,The Snow Is Falling'.
     Sledi kratka turneja nakon koje Wareham napušta grupu.Par meseci kasnije osniva sopstveni band,Luna,sa kojima ostaje do raspada 2005.

Today  (Aurora,1988)


On Fire  (Rough Trade,1989)


This Is Our Music  (Rough Trade,1990)


links in...

1 коментар:

  1. https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZM1M4kZO2GOGn9ecDutGFVYlfRMSBBCKy4X
    https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZq1M4kZeRE7rqywxFQwjBrveJt1YmtA5G9V
    https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZyeM4kZQCsI9yy6JTyVqKPrqyq3sma1iKA7

    ОдговориИзбриши

PSYCHEDELIA 2 : Spacemen 3, Spectrum, Farflung

  SPACEMEN 3 For All The Fucked Up Children Of This World  ( SFTRI,1995 )      Their first recordings from 1984. SPECTRUM California Lullaby...