Претражи овај блог

петак, 18. октобар 2019.

Heart Throbs


     The Heart Throbs su,1986,osnovali Rose Carlotti (Rosemarie DeFrietas) i Stephen Ward.Roseina sestra,Rachel,i Mark Side,kompletirali su band.Posle nepunih godinu dana,Heart Throbs su se pročuli po kontraverznom singlu 'Bang' i nastupima ispred Jesus & Mary Chain na njihovoj turneji.Nekoliko hvaljenih singlova ne donosi komercijalni uspeh,ali im obezbedjuje ugovor sa One Little Indian (UK) i Elektra Records (USA).
     U grupu dolazi gitarista Alan Borgia (Alan Barclay) tako da Ward,originalni gitarista,prelazi na klavijature.Debi album,'Cleopatra Grip',objavljuju 1990 i na njemu predstavljaju svoje oštre,gorko-slatke,indie rock pesme.I pored pohvala kritike i komercijalno uspešnog singla 'Dreamtime' (#2 Billboard Modern Rock Tracks1990),album se skromno prodao sa obe strane Atlantika.Na kraju promotivne turneje,band ostaje bez ritam sekcije.
     Novi članovi,Noko (ex-Luxuria) i bubnjar Steve Monti učestvuju u snimanju albuma 'Jubilee Twist' koji je A&M izdao za Američko tržište.Album donosi znatno ozbiljniji zvuk i prilično je ignorisan od strane publike,tako da A&M raskida ugovor sa Heart Throbs.
     Novi LP i nova ritam sekcija:Coleen Browne (kasnije u Pale Saints) i Steve Beswick.Album donosi snažan,pun zvuk ali i ovoga puta su komercijalno omanuli,što dovodi do raspada grupe 1993.
     Po raspadu Heart Throbs,Rose Carlotti i Steve Beswick su osnovali grupu Angora,a potom i Tom Patrol,pre nego što im se izgubio trag na muzičkoj sceni.

PS : Rose i Rachel su sestre pokojnog bubnjara Echo & The Bunnymen,Pete DeFrietasa.

Bang  (Rough Trade,1987)


Cleopatra Grip  (One Little Indian,1990)


Jubilee Twist  (One Little Indian,1992)


Vertical Smile  (One Little Indian,1993)




...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/#!hM9RhCwT!w2CT-XccG4TsYEQ-qXB6F3xYuQOOxkldQX2Aiy0yXWw
    https://mega.nz/#!dV0RjYYb!5MdYo23KkTeplr7LoEH1Mcq7dWImRJMLLKGqyxsx_yY
    https://mega.nz/#!FV9VGYyY!jOazSdu8jTXeAKN1cJUWfW0GU-L5ZOGWONAzOLKtzRI
    https://mega.nz/#!1MkhGYyJ!GgMYMHBKL2Iz5lOHIX0g3aYEV4vO1gz3y96Rm6-Ulqg

    ОдговориИзбриши

PSYCHEDELIA 2 : Spacemen 3, Spectrum, Farflung

  SPACEMEN 3 For All The Fucked Up Children Of This World  ( SFTRI,1995 )      Their first recordings from 1984. SPECTRUM California Lullaby...