Претражи овај блог

субота, 21. март 2020.

Blue Orchids / Fates



     Kada su Una Baines i Martin Bramah napustili Fall,krajem sedamdesetih,nešto od bezbožničkog punk duha nastavilo je da teče njihovim venama i u novom bandu,the Blue Orchids.Bains i Bramah (uz Rick Goldstara,Steve Toynea i Joe Kina),su oduševili kritiku ovim projektom.1980,Rough Trade izdaje njihov prvi singl 'The Flood/Disney Boys',koji ističe sličnost sa uvrnutom psihodelijom Velvet Underground.Ironično,Blue Orchids su postali prateći band ex-Velvet pevačice Nico,tokom njene evropske turneje,iste godine.Debi album,'The Greatest Hit (Money Mountain)',1981,dobija fantastične kritike.
      1982,band se razilazi da bi uskrsnuo 1984,sa novim članovima.1985,Baines i Bramah kreću svako svojim putem,Baines osniva Fates a Bramah (sa ex-Fall bubnjarem Karl Burnsom),Thirst.Od 1991,Bramah povremeno okuplja muzičare pod Blue Orchids zastavu,radi novih snimaka i nastupa,ali nikada više sa Bainesovom.

     Baines je osnovala Fates (po mitologiji tri ženske osobe koje upravljaju sudbinama),1985 i iste godine snimljen je album 'Furia'.Album je uradjen uz tanušan budžet a u snimanju su,osim Une,učestvovali:Pavlette Storey na bubnjevima,Charlotte Bill,flauta i vokal (kratko i u Fall),Lynne Friel,vokali (supruga ex-Fall člana Tony Friela,u čijem je studiju i snimljen LP) i Martin Bramah (izgleda da bez njega ne može) na gitari.
     Planiran za objavljivanje u 1985,album je konačno objavljen 1986,na Bainesovoj etiketi Taboo Records.Nekoliko pozitivnih kritika u novinama i...kraj.Nikada nisu svirale uživo.
     Od 2016,Una Baines se ponovo bavi muzikom u okviru,pretežno,ženskog okteta,Poppycock,za koje komponuje,svira klavijature,gitaru i povremeno peva.

The Greatest Hit-Money Mountain  (Rough Trade,1982)


Awefull  (Tiny Global Production,2016)


Furia  (Taboo,1986)


...in coms
     

1 коментар:

  1. https://ulozto.net/file/E3pJkzflUDt3/01-the-greatest-hit-money-mountain-1982-rar
    https://ulozto.net/file/WQbY3mxVWZMr/02-awefull-2016-rar
    https://ulozto.net/file/UfqCTHqoVvAD/01-furia-1985-rar

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...