Претражи овај блог

четвртак, 7. мај 2020.

Depressions



     Naoružani materijalom prepunim 'užasima' radničke klase i sexizmom (u odnosu na koji rani Stranglers zvuče poput školskog orkestra),ova četvorka iz Brightona je nekako privukla pažnju Hendrix/Slade menadžera Chas Chandlera.Chandler postaje injihov menadžer i band potpisuje ugovor sa njegovom etiketom Barn.
     Svirajući standardni pub/punk sedamdesetih,Depressions započinju 1975 kao Tonge,svirajući obrade Who i Small Faces.Krajem 1976,zajahavši punk talas,menjaju ime u Depressions.Odmah na početku privlače dosta lokalne pažnje zato što su bili uhapšeni zbog pisanja imena banda,sprejom po zidovima.
     Nažalost,publicitet ne prodaje baš uvek muziku,pa njihov debi,'Living On Dreams' (okarakterisan u Soundsu kao 'very Sixties influenced') ne prolazi baš najbolje.
     Mnogo energičniji,'Messing With Your Heart',je moćnije i poprilično zabavno izdanje banda,uprkos sexističkim tekstovima.I drugi bandovi (Anti-Nowhere League) su imali sličan pristup muško/ženskim odnosima ali sa primesom humora,dok su Depressions toliko ozbiljni da je to pomalo i neprijatno ('Handle With Care','Career Girl','Chains&Leather').Ipak,ako zanemarimo tekstove,Depressions su se predstavili kao prilično zanimljiva ekipa dobrih muzičara koji znaju da naprave dobru pesmu.
     Debi album je dobio slabije kritike  od singla,što je verovatno uticalo i na skromnu prodaju.Ako tome dodamo i stigmu zbog nasilja na koncertima (jedan na smrt prebijen momak na koncertu u Prestonu),nije ni čudo što je gitarista Frank Smith napustio grupu.
     Depressions menjaju ime u DP's (trojica preostalih plus gitarista Tony Mayberry) i 1979 snimaju mekši,rokerskiji album 'If You Know What I Mean',koji je prošao još gore od svog prethodnika i grupa se definitivno razilazi iste godine.

The Depressions (Barn,1978)


If You Know What I Mean  (Barn,1979)


   
 
...in coms      

1 коментар:

  1. https://ulozto.net/file/oZRo3cJfKqAj/01-the-depressions-1978-rar
    https://ulozto.net/file/sH1e6l5vvQwZ/02-if-you-know-what-i-mean-1979-rar

    ОдговориИзбриши

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...