Претражи овај блог

недеља, 3. мај 2020.

Larry Wallis


     Larry Wallis je Britanski gitarista,producent i kompozitor.1968 je osnovao band Entire Sioux Nation.Sa basistom Entire Sioux Nation,Tim Taylorm,priključuje se Mick Farrenu i Steve Peregin Tooku (ex-T.Rex) u bandu Shagrat,čiji je član bio i Twink (ex-Pretty Things,kasnije Pink Fairies).Farren se brzo razišao sa Tookom,pa su Shagrat nastavili bez njega.Band je ostavio za sobom nekoliko snimaka iz 1970.1971,koji su tek 1990 objavljeni na vinilu.
     Wallis je nastavio u Lancaster's Bombers (kratkotrajni projekat Jack Lancastera iz Blodwyn Pig) da bi od februara do oktobra 1972 svirao sa UFO na Evropskoj turneji.1972 ponovo radi sa Tookom,Na sessionima u Tookovom podrumu,osim Wallisa učestvuju i Twink,Mick Wayne,Duncan Sanderson i (gotovo sigurno) Syd Barrett.Ove snimke objavila je Cleopatra Records 1995.
     Wallis menja Mick Wayna u Pink Fairies,sa kojima snima jedan album.Sa Fairiesima se ponovo sreće 1987,snimaju 'Kill 'Em And Eat 'Em' i sviraju po Evropi.
     Još uvek član Fairiesa,1975 počinje saradnju sa novim bandom,Motorhead.Sa Lemmyem i Animal Taylorom snima album 'On Parole',koji će ostati neobjavljen do 1979.1976 u Motorhead stiže Fast Eddie Clarke i Wallis istog meseca napušta band.
     Larry se vraća u Fairies sa kojima ostaje do raspada 1977.Postaje 'kućni' producent za Stiff Records,radeći sa Wreckless Ericom,Adverts,Mick Farrenom...Snima i solo singl,'Police Car'.1980 je uradio i solo album za Stiff koji nikada nije izdat jer je Wallis odbio da potpiše ugovor za sedam albuma i kompanija ga je odbacila.
      U medjuvremenu 1978 je bio član Farrenovih The Good Guys a 1979 je više puta nastupio sa Wayne Kramerom (ex-MC 5).
     Od 1982 pokreće nekoliko sopstvenih projekata sa kojima nastupa uživo ali bez vinilnih ostvarenja.
     Autor je nekoliko pesama koje su izvodili Dr.Feelgood ('As Long As The Price Is Right','Can't Find The Lady'...).
     2001 konačno objavljuje solo album,'Death In The Guitarfternoon'.
     Preminuo je 2019,ostvarivši izuzetnu ali malo poznatu karijeru.


   

Death In The Guitarfternoon  (Ribbed,2001)


link in...

1 коментар:

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...