Претражи овај блог

среда, 24. јун 2020.

Lolitas


     Lolitas su Francusko/Nemački band čija je muzika sadržavala elemente punk rocka,rockabillya,garage rocka i Francuskog Ye-Ye popa iz šezdesetih.Osnivači grupe su Francoise Cactus i Coco Neubauer.Band je bio aktivan tokom osamdesetih,i tekstovi su im uglavnom na Francuskom (osim obrada,naravno=.
     Francoise Van Hove je rodjena u malom mestu u Burgundiji,a nadimak Cactus je zaradila zbog navike da dosta vremena provodi u stakleniku iza roditeljske kuće.
     Početkom osamdesetih počele je da piše pesme i preselila se u Berlin (tada West Berlin).Aktivni je učesnik pokreta Geniale Dilettanten (specifičan Nemački mix New wavea i post-punka).Za život je zaradjivala dajući časove francuskog jezika.
     Gitarista Coco Neubauer (poznat i kao Coco Nut) takodje je radjen u Francuskoj.Još u ranoj mladosti postaje fasciniran Stones albumima i zaljubljuje se u rhythm'n'blues.
     Upoznali su se u Berlinu i rešili da osnuju band.1986 nastaju Lolitas (uz nepoznatu Irkinju na basu) i počinju sa live nastupima.Originalna basistkinja se vraća u svoju domovinu a na njeno mesto dolazi Italijan,Michele 'Tutti Frutti' Bordini.
      Ova postava svira širom Nemačke i 1986 objavljuju album za nezavisnu kompaniju iz Hamburga What's So Funny About.Album dobija odlične kritike i band privlači pažnju New Rose Records koja re-izdaje njihov debi album 1987 (sa drugačijim omotom) za Francusko tržište.
     Dolaskom Olge La Basse,Michele prelazi na gitaru i Lolitas postaju kvartet.
     'Series Americaines',drugi LP,sniman je tokom 1987 u Berlinu uz pomoć producenta Tony Cohena (radio sa Birthday Prty,Nick caveom...).What's So Funny About ga iste godine objavljuje u Nemačkoj a 1988,New Rose u Francuskoj (ponovo sa različitim omotima).
     Čuveni Alex Chilton je producent albuma 'Fusee D'Amour',koji je sniman u Memphisu uz Jim Dickinsona,kao gosta na klaviru.Album je objavila firma Vielklang u Nemačkoj a New Rose u Francuskoj i...o,gle čuda,ponovo sa potpuno različitim omotima.Sledi 12'','Hara Kiri',koji zvuči prilično melanholično u odnosu na njihove prethodne radove.Možda se radi samo o slučajnosti ali nekako u to vreme Michele je najavio da napušta band i vraća se u Italiju (osnovao straight rockabilly band A-Bombers).
     Sa novim gitaristom,Tex Morton (ex-Mad Sin),devojke nastavljaju dalje sve do 1992,kada se Coco seli iz Nemačke (i napušta band).Francoise sa Brezel Goringom osniva Stereo Total,ali to je već sasvim druga priča.
   
 

Lolitas  (What's So Funny About...,1986)


Series Americaines  (What's So Funny About...,1987)


Fusee D'Amour  (Vielklang,1989)


Hara Kiri  (Vielklang,1989)

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/kQsm0aTT#YbokJ2F6eYOVwxCThPcIUEBEy9GrDql3rEbk5foWbTE
    https://mega.nz/file/QI1SkSbZ#nfCJTDePwLnusMHrNHUkEc2HNFp78yiHJrxZCR4GKuc
    https://mega.nz/file/QMkySKwJ#eX-GA-vHct_WcqA7OpOCz_-f7x2Jq_goQtYeFkAIvV4
    https://mega.nz/file/NQkGRaaK#_7t3bpbLa9Z2womX_CFxstnHYA5rfqNkndIPALzQGPA

    ОдговориИзбриши

Totenwald

       Oldschool dark punk kvartet osnovan 2014 u Berlinu. Njihov zvuk je pod snažnim uticajem Berlinske underground scene osamdesetih, i ug...