Претражи овај блог

уторак, 7. јул 2020.

London


     Originalnu postavu ovog banda (ne mešati ih sa London SS) činili su Riff Regan (vocal),Steve Voice (bass),Jon Moss (drums) i Dave Wright (guitar).Osnovani su 1976 i na početku je gitarista trebao da bude Henry Padovani,ali se on predomislio i prihvatio ponudu Stewart Copelanda da se priključi Police.
     Intenzivno su nastupali tokom 1977 i to prvo kao predgrupa Stranglersima (sa kojima su delili agresivni vokalni pristup i antagonizam prema publice) a zatim i kao 'zvezde večeri'.
     Snimili su par singlova i album,'Animal Games' za MCA.Album sadrži odlične pesme i zaboravljeni je dragulj punk rocka.
     Nažalost,uprkos odličnim svirkama,dobrom debi albumu i podršci velike kompanije,njihovi psihološki profili su bili apsolutno nepodudarni,pa se band raspao nedugo po izdavanju albuma,1978.
     Riff Regan je nešto pokušavao solo,pre nego što je,pod svojim pravim imenom Miles Tredinnick,postao 'comedy writer'.Steve Voice je osnovao Oriiginal Vampires,Jon Moss je kratko svirao sa Damned i Edge a onda je postao slavan sa Culture Club,Dave (Colin) Wright je radio sa Metro i Holly&The Italians.
     Od 2010,band se povremeno okuplja (Regan,Voice) radi live nastupa a 2012,su snimili i studijski album 'Reboot'.

The Punk Rock Collection  (Captain Oi!,1997)


...in coms

1 коментар:

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...