Претражи овај блог

четвртак, 9. јул 2020.

Knox


     Ian 'Knox' Carnochan je rodjen u Londonu ali je detinjstvo proveo u Watfordu,gde se,u trinaestoj godini,zainteresovao za gitaru.Bio je član nekoliko 'školskih' bandova,da bi zapostavio gitaru upisavši umetničku školu i više se posvetio slikarstvu.
     1972 se vraća muzici a 1976 osniva Vibrators,jedan od prvih punk bandova u Britaniji,gde je bio gitarista i glavni kompozitor,
     Po raspadu Vibrators,Knox je snimio solo album,'Plutonium Express',1983.Učestvovao je u snimanju albuma 'Black Snake Diamond Role',Robyn Hitchcocka a dva puta je nastupi uživo i sa Alex Chiltonom.Ovi koncerti su kasnije objavljeni kao živi album,'Live In London'.Od 1983,sa Charlie Harperom osniva Urban Dogs.Takodje je svirao i na UK Subs albumu 'Japan Today',1988.
     1984,Knox pokreće još jedan projekat,Fallen Angels,ovoga puta sa članovima Hannoi Rocks.
     1982,Vibrators se ponovo okupljaju u originalnoj postavi i od tada redovno snimaju albume i nastupaju uživo,doduše u veoma promenjivoj postavi,sa Knoxom kao jedinim stalnim članom.
     Napisao je i biografiju Vibratorsa,pod nazivom 'The Vibrators-21 Years Of Punk Mania'.
     Trenutno,osim muzike i slikarstva,Knox se bavi i biznisom,vodeći prodavnicu 'Rock'n'Roll Rescue' u Camdenu.

Plutonium Express  (Razor,1983)


...in coms

1 коментар:

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...