Претражи овај блог

среда, 29. јул 2020.

Omega Tribe


     Jedan od najmelodičnijih anarcho-punk bandova,Omega Tribe dostižu vrhunac početkom osamdesetih.Zbog svoje povezanosti sa Crass i Poison Girls (gitarista Pete Fender je sin Vi Subversa),privukli su više pažnje nego mnogi od njihovih 'saboraca' i prigrabili (bar privremeno) parče slave.Nepotizam ne mora nužno da znači nešto loše,jer,u ovom slučaju,radi se o odličnom 'malom' bandu.
     Osnovani su 1981 kao Deadly Game.Omega Tribe su postali pre svog prvog javnog nastupa.Demo snimke rade 1982 i privlače pažnju Crass,koji uzimaju brzu i gotovo pop anti-nuklear pesmu 'Nature Wonder' za kompilaciju 'Bullshit Detector II'.Pete Fender se priključuje bandu iste godine i za Crass Records,u produkciji Penny Rimbaud,snimaju EP,'Angry Songs'.
     EP se pojavio 1983 i postaje veliki indie hit,ali je njegov uspeh ubrzo potisnuo odličan album 'No Love Lost',izdat za Corpus Christi.Album je snimljen za nešto više od 300 funti.Zapanjujuće raznolik,sadrži fantastične muzičke pasaže okružene zabavnim pop/punk rock temama.
     Nažalost,uspeh dovodi i do nesuglasica i promena u grupi.Fender ih napušta početkom 1984,Sonny Flint uskače kao bubnjar dok se Pete Shepherd prebacuje na udaraljke,a u postavi je i izvesna Jane,koja svira saxofon i flautu.Očajan singl 'It's A Hard Life' izlazi 1984 i ispostavlja se da je to njihovo poslednje izdanje (što me ne čudi,jer je stvarno loš).Menadžer ih je nagovorio da krenu u još više pop pravcu,angažujući klavijaturistu Hot Chocolate kao producenta!
     Ovaj singl (uprkos lošim kritikama) ne prolazi loše ali ih Hugh Vivian napušta i novi SP,'Hip Hip Hooray',nikada nije izdat.Band objavljuje kraj 1985.
     Daryl Hardcastle nastavlja pod imenom Tribe (više ska,više duvača...) i pored live nastupa i demo snimaka,ne objavljuju ništa i razilaze se 1988.
     Na kratko su se reformirali 1995 (rodjendanska svirka za Vi Subversa) ali nije bilo mnogo interesovanja članova banda da nastave dalje.
     2016,Hardcastle,Vivian i Sonny Flint ponovo nastupaju kao Omega Tribe a od 2017,bez Flinta i sa novim članovima,nastavljaju dalje izdajući i novi EP,'Out Of My System',2020.

Angry Songs  (Crass,1983)


No Love Lost  (Corpus Christ,1983)


It's A Hard Life  (Corpus Christi,1984)


links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/ZUVXQaDA#Ki8coy6XWYkH3wxoq-P6Q-jKfRheulu2cbtL0R0a2Nk
    https://mega.nz/file/UJdVnC4Q#OTYxRcNvBBS75x9Y8h2PH2TlixN0YETxQCHPTPbW7vA
    https://mega.nz/file/gcNBRSSZ#EdD6TTRkttidIOHfCIJv9wgnWxmDRDvplBzQeQeqyck

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...