Претражи овај блог

среда, 5. август 2020.

Jet Black Berries


     Kao New Maths,ova petorka iz Rochestera,NY,grunula je na alternativnu rock scenu sa pet pesama objavljenim kao Ep,pod imenom 'They Walk Among You',nudeći 'heavyweight' bas i bubnjeve koji podržavaju relativno normalnu gitaru i pulsirajuću organu,kreirajući kompleksan zvuk koji nije lako definisati.
     Bez personalnih promena,kvintet postaje Jet Black Berries i izdaje album 'Sundown On Venus',nekonvencionalan koncept album na kome pokušavaju da objedine dva naizgled nespojiva kulturna idioma:naučnu fantastiku i western.Muzički,radi se o čistom Californijskom cowpunku,dok tekstovi opisuju obračun izmedju 'bad hombres' i maskiranih ljudi u svemirskim odelima.Berries zvuče veoma interesantno,mada mi se čini da se nisu baš potrudili da do kraja razviju svoje ideje.
     Produciran sa dopadljivom jednostavnošću i iskrenošću,'Desperate Fires' je živahan pop/rock album na kome malo šta podseća na ranije radove banda.Vocal Kevin Patricka je apsolutno odgovarajući a posebno se izdvajaju numere 'Kid Alaska','The Flesh Element' i rockabilly 'Sweet Revenge'.
     Još jedan album do kraja osamdesetih na kome Jet Black Nerries (sada šestorka) prave pomak ka Green On Red/Giant Sand zvuku i band se razilazi 1989.
     Sa novim pevačem,Johnny Cummingsom,band se ponovo okuplja i snima album,Postmodern Ghosts',2010.

Sundown On Venus  (Pink Dust/Enigma,1984)


Desperate Fires  (Pink Dust,1986)


...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/Qd0QkYhJ#fDJvvP7Ru8OneM0vncxxWa3ghBpmaY4y9MnhxLJOISY
    https://mega.nz/file/1J8GkAbJ#QtXLXOrypNPis26JXcdQAlUsVM56JWqnDjjED7RmN70

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...