Претражи овај блог

четвртак, 6. август 2020.

Thin White Rope


     Grupa je osnovana u Davisu,Ca,1981-1982.Osnivači su bili Guy Kyser i Jozef Becker,koji su se upoznali u bandu Les Z Boys.Preko oglasa su pronašli gitaristu Roger Kunkela,koji je u band doveo basistu Kevin Staydohara.U početku su svirali obrade ali su ubrzo u repertoar ubacili i neke Kyserove numere.
     Steve Tesluk i Frank French menjaju Staydohara i Beckera,koji su otišli da se prikluče bandu True West.
     1984 rade demo snimke,Becker se vraća u band i dobijaju ugovor sa Frontier Records,za koje snimaju album 'Exploring The Axis'.
     Tokom vremena,Kyser i Kunkel ostaju stalni članovi banda,dok se ostali stalno menjaju.Band je postao poznat po jedinstvenom gitarskom stilu,inovativnoj upotrebi feedbacka i neobičnoj lirici.Američka kritika ih je nazivala jednim od retkih vrednih tradicionalnih Američkih gitarskih bandova,koji je doneo nov život žanru.
     Grupa se razišla 1992,posle objavljivanja duplog živog albuma 'The One That Got Away',koji je snimljen na poslednjem nastupu Thin White Rope u Ghentu,Belgium.
     Kunkel je nastavio u Acme Rocket Quartet,a Kyser u Mummydogs.

When Worlds Colide  (Frontier,1994)


   
....in coms

3 коментара:

  1. https://mega.nz/file/ZEMUSS4a#i1snirRz9etiMY54eQv_MHvLvUj_VpJLvfhEOKbypfg

    ОдговориИзбриши
  2. Sjajan bend! Mislim da su imali turneju po SSSRu krajem osamdesetih.

    ОдговориИзбриши
  3. AllMusic kaže da su TWR prvi USA independent-label band koji je imao turneju po SSSRu,ali bez navodjenja godine,otprilike je to bilo pre albuma 'Sack Full Of Silver'

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...