Претражи овај блог

четвртак, 15. октобар 2020.

Gary Clail

 


     Gary Clail je Britanski pevač i producent i bio je deo On-U Sound Records (On-U Sound System) a predvodio je i Gary Clail's Tackhead Sound System.
     Clail se bavio pokrivanjem i popravkom krovova kada je,od sredine do kraja osamdesetih,počeo da nastupa na On-U Sound koncertima.Ne baš pevač i ne baš reper,Clail je karijeru započeo u Bristolu.U samom početku stajao je za mix pultom na Tackhead nastupima,tokom kojih se 'ubacivao' sa političkim proglasima,a povremeno je improvizovao na snimanjima On-U Sound artista.
     Njegovi solo radovi predstavljaju publici do tada neobičan i originalan zvuk;preko instrumentalne matrice,koja varira izmedju reggaea (zahvaljujući Dub Syndicate) i funka (zahvaljujući Tackhead),Clail intonira gromoglasne proglase o socijalnoj pravdi ('Food,Clothes And Shelter'),zlostavljanju ('The Emotional Hooligan') i vegeterijanizmu ('Beef').
     Serija 12" singlova je realizovana izmedju 1985 i 1987,pre prvog LP ostvarenja,'Tackhead Tape Time' (split album sa Tackhead).
     Prvi pravi solo album,'End Of The Century Party',objavljuje 1989.Ovim albumom postaje važna figura na Bristolskoj electro/underground sceni.Album je i zacrtao pravac kojim će se Clail kasnije kretati prelaskom u kompaniju Perfecto.
     Clail je nastavio sa izdavanjem singlova i EPa tokom devedesetih a njegov poslednji album,'Nail It To The Mast' pojavio se 2014.

End Of The Century Party  (On-U Sound,1989)


The Emotional Hooligan  (Perfecto,1991)


Dreamstealers  (Perfecto,1993)


Keep The Faith  (Yelen Musiques,1995)




links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/9ItVzIhI#0rFnn4THumdg2yxdaCDEDQpfwRpVWk2-UQqsbNYMoMk
    https://mega.nz/file/gQ0h2IDI#SQzw-dcck0p-3csgSKR8jkm6NlwjSi9XCTUDLkDn2bU
    https://mega.nz/file/9M1TRSiZ#gmtvQ2G6ZhIMOYftEDVwfR7OeUEJjDes-W0dpBDCTxc
    https://mega.nz/file/dEsh0YrC#KpC3n_VUGonKyjTgsLmEpycB2OenF1ssK59aSGPWpi8

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...