Претражи овај блог

среда, 14. октобар 2020.

New Age Steppers

 


     New Age Steppers zauzimaju posebno mesto u istoriji On-U Sound,ne samo zato što su prvo singl i album izdanje ove etikete pribadali baš NAS,već i zbog okupljanja nespojive grupe individualaca iz jednog jedinaog razloga -da prave muziku,muziku koja će služiti gotovo kao manifest za On-U Sound.
     Okupljeni oko dub madjioničara Adrian Sherwooda,New Age Steppers su bili više labavo povezana grupa pojedinaca iz nekoliko poznatih Britanskih post-punk,funk i avangardnih kolektiva,nego pravi band.U postavi su bili Ari Up (Slits),Mark Stewart (Pop Group),Bruce Smith i John Waddington (Rip Rig&Panic) uz uobičajenu Sherwoodovu ekipu:Eskimo Fox,George Oban,Style Scott...
     Zvuk New Age Steppersa se sastojao od cut-and-paste dub mixa,psihodeličnih vrtloga,disonantnih zvučnih kolaža,lepljivih reggae ritmova i neobičnih vokala.Sherwood i ekipa su kreirali jedan od najuzbudljivijih projekata UK post-punk ere.Možda njihova muzika i nije baš uvek pristupačna za prosečno-zahtevnog slušaoca,ali je definitivno domišljata i izazovna.
     Band je originalno objavio tri albuma u periodu od 1981-1983,BBC Radio 1 session za legendarnog John Peela,dub album u saradnji sa Creation Rebel ('Threat To Creation') i,konačmo,2012,finalni album,'Love Forever',,snimljen u čast Ari Up,koja je preminula par godina ranije.

New Age Steppers  (On-U Sound,1981)


Action Battlefield  (On-U Sound,1982)


Foundation Steppers  (On-U Sound,1983)


...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/QJVWEbzT#OtAq37m0MAizJLUH6OdGyVvLO5diI2QG6fxNbgjJOCQ
    https://mega.nz/file/FAFi3BSL#61AccTB0e0ahG-EMac7KeDzrN6ZSbdemsJEpywGMnZY
    https://mega.nz/file/1FEglJDB#QX0CbGXuvqoYqnBID1sOgCYmgdbLUst5764MPaqaEaA

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...