Претражи овај блог

среда, 11. новембар 2020.

Altered Images

 


     Band je osnovan u Glasgowu,1979.Centralna figura u grupi je bila pevačica,sedamnaestogodišnja,Clare Grogan.
     1980,Altered Images su svirali kao predgrupa Siouxsie & The Banshees i angažovali su Steve Severina kao producenta.John Peel je bio impresioniran zvukom banda i za BBC su snimili nekoliko radio sessiona.Ovi sessioni su rezultirali ugovorom sa Epic Records i Altered Images uskoro objsvljuju singlove 'Dead Pop Stars' i 'A Day's Wait'.
      Debi album,'Happy Birthday' je završen 1981.Naslovna numera je osvojila top liste i ustoličila Clare kao punk Shirley Temple.
      Sa iskričavim gitarama,blistavim xylophoneom,grubim bubnjevima,specifičnim vokalom Groganove i veštom produkcijom Martin Rushenta,Altered Images su predstavili svoj neodoljivi pop sound.
      'I Could Be Happy' i 'See Those Eyes' su takodje bili veliki hitovi,mada kritičari nisu baš dobro ocenili njihov drugi album 'Pinky Blue'.
      1983 stiže 'Bite'sa novim producentima,Visconti i Chapman,i sa novim sofisticiranijim i odraslijim imidžom Groganove.'Don'tv Talk To Me About Love' kao singl dospeva u Top 10.
      Nekoliko personalnih promena u bandu i još jedna kratka turneja i grupa se raspala.Clare je nastavila sa glumačkom karijerom,snimila solo album 'Love Bomb' a kasnije se pojavljuje i kao članica grupe Universal Love School.

Happy Birthday  (Epic,1981)


Pinky Blue  (Epic,1982)


Bite  (Epic,1983)


...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/hNsngYhR#OZoGREyiIg22d92Ic__FIH4wV8im0it_9ftmuk0n0AE
    https://mega.nz/file/gB1xAKrQ#6bkP5U6iFGBQn9VWb40stKm8jz-j-H2vjpH1WN4-nJ4
    https://mega.nz/file/MAl1FAAK#hQBtrrkyvumpllfSNy4uA32KerRDdu8qvRWpgk_niJ4

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...