Претражи овај блог

понедељак, 18. јануар 2021.

Channel 3 / CH3

 


     Channel 3 (poznati i kao CH3) su punk kvartet iz Californije,često uporedjivani sa Clash i Stiff Little Fingers.Bili su popularni i u Americi i u Britaniji,sve dok nisu počeli da prave stvari koje nisu bile standardni punk,čime su izgubili stare fanove a nisu pridobili dovoljno novih da bi im se to isplatilo.
     Prvi demo su snimili 1981 i on je dospeo u ruke Robbie Fieldsa,jednog od direktora Posh Boy Records.Fields je odlučio da Channel 3 zaslužuju snimanje albuma iako u to vreme nisu imali ni jedan pravi nastup.
     Prva dva izdanja,EP 'CH3' i album 'Fear Of Life' su bili prilično bazični četvoro-akordni punk sa trunčicom popa.Mike Magrann se pokazao kao izvanredan vokal i kompozitor odličnih,ličnih i emotivnih pesama.
     1982,zahvaljujući ugovoru sa No Future Records,objavljuju album 'I've Got a Gun' ('CH3'+'Fear Of Life') i istoimeni singl.'After The Lights Go Out'(1983) je bio još brži i zlobniji i predstavlja nadgradnju debi albuma uz više melodičnosti i harmoničnosti,ali bez gubljenja punk adrenalina i gitarske frenetičnosti.
     Posle ovog izdanja im se priključuje basista Jay Lansford i band menja diskografsku kuću (Enigma) i snima nezanimljiv EP,'Airborne'. 
     Melodični hard rock dominira albumom 'Last Time I Drank'(1985),koga su snimili kao trio.Od deset numera,po mom mišljenju samo je 'Indian Summer' vredna pažnje.Grupa se posle ovog neuspeha malo primirila i usporila svoje aktivnosti.'Rejected' izlazi 1989 a pošto izgleda niko više nije mario za njih,razilaze se,da bi se vtatili live albumom 1994 i potom ponovo nestali.
     Zanimljivo da reformacija banda 2002 (Magrann i Kim Gardener uz novu ritam sekciju) ne predstavlja razočarenje,već pokazuje potpuno obnovljen i svež band,koji se blistavo vratio punk korenima sa albumom 'CH3'.

I've Got A Gun + After The Lights Go Out  (Anagram,1991)


 link in...

1 коментар:

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...