Претражи овај блог

субота, 16. јануар 2021.

Geza X

 


     Geza X (aka Geza Gedeon) je prvoklasni punk producent koji je svirao u grupama Bags i Deadbeats.U njegovom pratećem bandu,The Mommymen,svirale su takve veličine poput DJ Bonebrakea (X),Joe Delaneya (ex-Deadbeats) i Josie Cotton.Spretno sklopljeno parče art-punka,album 'You Goddam Kids!' (jedini album Geza X & The Mommymen) preporučujem ljubiteljima Zappe,Beefhearta,Devo i Residentsa,ali i onima koji su oprljeni vatrom LA punka sa kraja sdamdesetih.Izdvojio bih numere 'The Paranoids Are Coming','Hungarian','I Hate Punks' i 'Isotope Soap',koje su potpuno neverovatne,nepredvidljive,zastrašujuće i urnebesno zabavne.
     Geza je ipak poznatiji kao producent.Njegov rad sa Dead Kennedys,Black Flag,Avengers,Germs...odvojio je Kalifornijski punk od New Yorka i Londona i učinio ga jedinstvenim i originalnim.
     U devedestim Geza je (sa Josie Cotton) otvorio sopstveni studio,City Lab,i radio sa grupama poput Butt Trumpet.Mainstream uspeh postiže 1997,produkcijom numere 'Bitch',Meredith Brooks.
     Geza je i vlasnik (ponovo uz Josie Cotton) Satellite Park Recordings,firme i studija koja je 2011,posle trinaest godina snimanja za indie i velike kompanije,zatvorena.
     Danas je Geza jedan od organizatora u Vortexu,višenamenskom društvenom centru u LA,posvećenom političkom i socijalnom aktivizmu.

You Goddam Kids!  (Final Gear,1981)


link in...

1 коментар:

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...