Претражи овај блог

понедељак, 31. мај 2021.

False Prophets

 


     False Prophets su Američki hardcore band,osnovan 1980.Originalnu postavu su činili Stephan Ielpi (vocal),Steve Wishnia (bass),Peter Campbell (guitar) i prvi u nizu bubnjara,Matt Superty.Brzo skreću na sebe pažnju energičnim live nastupima i 'welcome-to-my-nightmare' lirikom.Muzički pripadaju drugoj punk generaciji (Undead,Reagan Youth,Bad Brains...) uz primetan uticaj Britanskog post-punka (GOF,Joy Division) i pre-punk bandova poput Kinks,Stones,Mott The Hoople...ali i rapa,reggaea i funka i svega onoga što se moglo čuti na ulicama New Yorka.Muzička raznovrsnost ih je udaljavala od hardcore stereotipa.
     1981 debituju vinilno sa singlom 'Blind Obedience' a 1982 objavljuju drugi,'Good Clean Fun'.Matt napušta band i započinje parada bubnjara:Patrick Blanck,Donna Baril,Ned Brewster...
     Snimanje debi albuma finansiraju sami,1983,a Alternative Tentacles ga objavljuje tek 1986.Peter odlazi a u bandu su dvoje novih gitarista,George Tabb i Debra DeSalvo.'Implosion' se pojavljuje 1987 ali se band raspada posle neuspešne West Coast turneje.
     Stephan i Debra su obnovili False Prophets sa novim muzičarima i svirali još par godina objavivši EP 'Invisible People',1990.

False Prophets  (Alternative Tentacles,1986)


Implosion  (Alternative Tentacles,1987)


Invisible People  (Konkurrel,1990)



...in coms

1 коментар:

  1. https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZFRd9XZKcJm7L6RpdFjQQXyezHwA89gNSzk
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZjRd9XZMpleAhSEBu7sJMpqOAp7tXVbfABk
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZDRd9XZBWUpf0qziQRdoPwQJaGYcRAzr99X

    ОдговориИзбриши

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...