Претражи овај блог

субота, 29. мај 2021.

Gabi Delgado Lopez / Robert Gorl

 


     Gabriel Delgado-Lopez je rodjen u Cordobi,Španija,a od 1966 se sa porodicom seli u Nemačku.Zajedno sa Robert Gorlom je osnivač Deutsch Amerikanische Freundschaft,iako nije učestvovao u snimanju njihovog prvog instrumentalnog,kraut-bezveznog,albuma 'Produkt',1979.
     Delgado-Lopez je po raspadu D.A.F. krenuo solo sa albumom 'Mistress',koji nije prošao baš dobro ni kod kritike ni kod publike (osim u Japanu).
     Od 1986,D.A.F. su ponovo povremeno aktivni a 1995,Delgado-Lopez je osnovao projekat DAF/DOS,Premiminuo je u martu 2020 od srčanog udara.
     Robert Gorl je klasično obrazovan jazz muzičar (University Of Graz).Boravak u Londonu 1978 drastično je promenio njegovu muzičku orijentaciju.Jedan je od osnivaća D.A.F. ali je istovremeno saradjivao i sa drugim NDW bandovima (Der Plan).
     1984 je snimio prvi solo album,'Night Full Of Tension' za Mute Records,a od 1990 je snimio više albuma za Minhensku techno etiketu Disko B.
     Očekivao sam mnogo od solo albuma bivših članova D.A.F. ali sam ostao prilično razočaran.Možda sam ja problem,jer sam u ovim albumima tražio D.A.F. zvuk,ili bar nešto od njega,a to nisam dobio.Isto važi i za njihov,stvarno užasan,reunion album 'First Step To Heaven'.

Mistress  (Virgin,1983)


Night Full Of Tension  (Mute,1984)



     
links in...

1 коментар:

  1. https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZ5IM9XZ3lKVylUiTmJ8kixXjL3ftBTlAvVV
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZ4IM9XZ0PRveE3SC1ufAga6MLYIfmhVU29V

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...