Претражи овај блог

петак, 28. мај 2021.

Nico + The Faction

 


     Početkom osamdesetih,Nico se preselila u Manchester i za svog menadžera angažpvala Alan Wisea,veoma uticajnog tipa u Factory Records.Istovremeno je i počela sa aktivnim live nastupima na kojima su je pratili različiti prateći bandovi i to,hronološki,Blue Orchids,Bedlamites i Faction.
     Saradnja sa Faction (James Young i Graham 'Dids' Dowdall) nastavila se i van živih nastupa;oni su je pratili na njenom poslednjem studijskom albumu,'Camera Obscura',1985.
     Faction su snimali i pod svojim imenom i uz Younga i Dowdalla u bendu je tada bila i pevačica Sharon Quinn,kao i još jedan pionir eksperimentalne Manchesterske scene iz sedamdesetih,Eric Random (takodje radio sa Nico,Pete Shelleyem,Cabaret Voltaire i kao solista).
     Faction su pratili Nico na njenom poslednjem nastupu na festivalu u Berlinskom Planetarijumu gde su predstavili njen novi materijal (Young,Dowdall i novi gitarista Faction,Henry Olsen aktivno pomagali u komponovanju).Snimci sa ovog koncerta kasnije su objavljeni kao Nico's Last Concert-Fata Morgana).

Camera Obscura  (Beggars Banquet,1985)+FACTION


Fata Morgana  (SPV,1994)+FACTION


FACTION Bag  (Third Mind,1988)



....in coms

1 коментар:

  1. https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZpQD9XZ8xlBCFlYWdbKWhFV0KOqbmVfQyEX
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZmQD9XZIKJRy5TtX50KQ6r5PGTtOmc90CuV
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZWQD9XZxiErc6YYarmwutgaomlFEBFOCgDy

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...