Претражи овај блог

среда, 19. мај 2021.

IT'S ALIVE ! : Noir Desir

 


     Evo onoga što bi se moglo nazvati najboljim od Noir Desir!Nema sumnje da su Noir Desir bili grupa sa neverovatnim scenskim talentom.Uživo,pesme su pročišćene majstorstvom verbalne muzikalnosti,majstorstvom gitare i sadejstvom dueta Teyssot-Gay/Cantat.
     Ovaj album je pravi dokaz da je moguće stvarati rock muziku na Francuskom jeziku.'En Public' je skoro savršena sinteza muzike i teksta,gde muzika uz tekst,i tekst uz muziku,dobijaju svoje puno značenje.Ova medjusobna zavisnost pojačava emocije i od besa do tuge prelazimo glatko i odlučno.
     Svaka numera je reinterpretacija studijske verzije ili je lična i osećajna interpretacija drugog umetnika.Ništa nije 'podgrejano',sve se dešava sada i tu,na sceni.Svoje pravo značenje muzika Noir Desir dobija tek izvodjenjem uživo,zato što je to muzika koja poštuje sebe,pa se mora ceniti njena vitalnost i nesavršenost.
     'Noir Desir En Public' su pravi Noir Desir,to je Noir Desir podvojen izmedju blagosti i nasilja,Noir Desir ogoljeni pred publikom,sa svim svojim vrlinama i manama.

En Public  (Barclay,2005)



 
links in...    

1 коментар:

  1. https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZX0MnXZ5sRRcUHutQ5FKl6fadB8OzjGIUtV
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZj0MnXZ1YxEVxBFFL5RemN8hwmD7flwb3Ek

    ОдговориИзбриши

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...