Претражи овај блог

недеља, 23. мај 2021.

Rachel Sweet

 


     U šesnaestoj godini,devojka iz Akrona,Rachel Sweet je bila već iskusan izvodjač,s' obzirom da je već u devetoj godini počela sa snimanjem reklama i džinglova.Od 1974 boravi u Nashvilleu,snimajući country za malecnog izdavača Derrick Records.Iako su je pratila poznata imena sa country scene,Rachel nije imala većeg uspeha na country listama,osim minornog hita 'We Live In Two Different Worlds'.
     1977 udružuje snage sa Liam Sternbergom,kompozitorom i producentom.Zajedno učestvuju sa dve pesme na kompilaciji izvodjača iz Akrona,koju u Britaniji izdaje Stiff Records.Rachel je ostavila snažan utisak na ljude iz Stiffa pa su joj momentalno ponudili ugovor.
     Stiff je pokušao da je marketinški predstavi kao post-punk Lolitu,što je svojevremeno izazvalo dosta kontroverzi.
     1978 objavljuje singl 'B-A-B-Y',numeru Isaac Hayesa koju je originalno izvodila Carla Thomas.Ispostaviće se da je to i njen najveći komercijalni uspeh.
     1979 se razilazi sa Sternbergom.Drugi album,'Protect The Innocent' je predstavlja u dosta ozbiljnijem svetlu.Na albumu je prate Fingerprintz i na njemu se nalaze i obrade Lou Reeda ('New Age'),Graham Parkera ('Fool's Gold') i Damned ('New Rose').
     Kao i prvi album i ovaj je predstavljao komercijalni promašaj.Rachel se razilazi sa Stiff i prelazi u CBS,što je donalo još dva albuma (1981 i 1982) i hit singl 'Everlasting Love' (duet sa Rex Smithom),1981.
     Posle albuma 'Blame It On Love',Rachel se povukla iz sveta muzike,vratila se u Ameriku i bavila se glumom,pisanjem i TV produkcijom.

Fool Around  (Stiff,1978)


Protect The Innocent  (Stiff,1980)


...And Then He Kissed Me  (CBS,1981)


Blame It On Love  (CBS,1982)



     
     
links in...

1 коментар:

  1. https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZdKvnXZaHOC6bgeUQFLXBuwzCaKcy7bnlg7
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZ6KvnXZRAAemCbLGgXemQ0jsAmhwbw7CaOy
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZIKvnXZMmHN9pFD5K5oMNxIq4heK8fJ69LV
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZ3KvnXZ40qVxx90ksB1SEBDtHQYN7QWEX97

    ОдговориИзбриши

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...