Претражи овај блог

среда, 9. јун 2021.

Freiwillige Selbstkontrolle

 


     Grupu su 1980 u Munchenu osnovali Wilfred Petzi,Thomas Meinecke,Justin Hoffman i Michaela Mellan,saradnici underground magazina 'Mode & Verzweiflung'.Ime su dobili po Nemačkoj instituciji za cenzuru 'Freiwillige Selbstkontrolle Der Filmwirtschaft' i u početnoj fazi delovanja band je pripadao avangardnoj struju NDW.
     Od 1985 band je pod snažnim uticajem nezavisne scene tog doba u Britaniji,naročito country interpretacijama Mekonsa.U tom periodu njihovog rada nailaze na podršku John Peela i postaju ne-Britanski band sa najviše uradjenih Peel sessiona.
     Krajem osamdesetih zvanično skraćuju ime u F.S.K.Sredinom devedesetih ponovo prave muzički zaokret pa je radikalni folk zamenio tehno i house zvuk (na albumu 'First Take Then Shake' radili su sa Detroitskim producentom Anthony Shake Shakirom).
     Članovi banda su aktivni i u drugim umetničkim oblastima:Meinecke je uspešan pisac,Mellan je profesor na 'University Of  Fine Arts' u Hamburgu,Hoffman je direktor Wolfsburg Art Society a Petzi se bavi fotofrafijom.

Teilnehmende Beobachtung  (ZickZack,1981)


Sturmer  (ZickZack,1982)



...in coms

1 коментар:

  1. https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZtXCMXZGXAxEydrFy8LJQdznJidcpo1RfbX
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZaXCMXZ5csogVf4o0F487tjqnsTckDfHB0V

    ОдговориИзбриши

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...