Претражи овај блог

четвртак, 8. јул 2021.

Hermine

 


     NICO + EDITH PIAF + DAVID CUNNINGHAM = HERMINE

     Hermine Demoriane je Francuska pevačica,pisac i (pazi sad) hodač po žici!Krajem šezdesetih je saradjivala sa hippy magazinom 'International Times'.1974,dok je radila kao hodač po žici (o čemu je napisala i knjigo 'The Tightrope Walker') zapevala je prvi put u javnosti i to pesmu 'I Won't Make It Without You',Nick Lowea.
     1976,na koncertima prati grupu The Subterraneans (rok kritičar Nick Kent i Damned,bez Dave Vaniana).Na svom prvom singlu,'Torture' saradjuje sa Kentom,Peter Perrettom (Only Ones) i Dave Cunninghamom (Flying Lizards).Singl je trebao da izda Virgin,ali se na kraju pojavio u izdanju Herminine sopstvene kompanije Salome Records.Nešto kasnije,ovaj singl je remasterizovala i izdala kompanija Human,za koju Hermine snima i drugi SP,'TV Lovers'.
     1982,Crammed Discs objavljuje njen mini LP,'The World On My Plates'.Novi LP,'Lonely At The Top' objavljuje 1984,ponovo za sopstvenu Salome Records.
     Posle 1984,Hermine se retko pojavljuje kao pevačica,uglavnom se baveći pisanjem i predsednica je ne-profitne organizacije 'Ateilers D'Artistes De Sacy'.

Lonely At The Top  (LTM,2006)





The World On My Plates  (LTM,2006)

















...in coms

1 коментар:

  1. https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZl7DPXZ4JM2k0nb374pQqbFSW4FULpN9w8k
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZU7DPXZ9wLP2Nw0dqY8CRpJJ8hXuF8QQTFk
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZv7DPXZv5wPkyTQ0V8TPFLshe5t48fg0BYV

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...