Претражи овај блог

уторак, 27. јул 2021.

Pigbag

 


     Umesto da se opredele za precizan žanr,Pigbag su kombinovali komponente funka i jazza sa sopstvenim 'anything will go' post-punk stavom.Grupu su 1980 osnovali Chris Hamlyn,Roger Freeman,Chris Lee i Adam Johnstone.U prvim mesecima band je funkcionisao kao 'jam' skupina i svirali su po parkovima,ulicama i sličnim ne-muzičkim mestima.Dodajući sve više rock'n'roll elemenata u svoju muziku,proširili su postavu sa 'pravim' bubnjarem,Chip Carpenter i basistom,Tag Smith.Uskoro su im se pridružili i Simon Underwood (ex-Pop Group) i Ollie Moore na saksofonu.
     Šarolika,brojna i razigrana ekipa izvanredno prati Slits na turneji i potpisuje ugovor sa Y Records.Tri uspešna singla prethode debi albumu,'Dr.Heckle And Mr.Jive',1982.Hamlyn napoušta band zbog,kako je izjavio 'osećaja da gubi kontrolu nad bandom'.Freeman takodje odlazi krajem iste godine.Pigbag nastavljaju dalje sa novim članovima:Brian Nevill i Oscar Verden.
     Debi album nije dobio baš dobre kritike a i prodaja je bila daleko lošija od singlova.Band odlučuje da obradi sopstveni debi SP i objavi remix 'Papa's Got A Whole New Bag' i ponovo se vrati na Top liste.
     Pevačica Angela Jaeger uskače u postavu 1983 (inače do kraja godine postaje i supruga Simon Underwooda).
     Drugi album,'Lend An Ear',kritika je isekla i band se raspada u junu 1983.Johnstone,Underwood i Jaeger su osnovali Instinct,a Moore se uklučio u rad Float Up CP.

Dr.Heckle And Mr.Jive  (Y,1982)


Lend An Ear  (Y,1983)



links in...

1 коментар:

  1. https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZIV8xXZ6ObTow4aAFJRfiV7DeumHHoktlr7
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZV08xXZE0dPvrfvWH0i1pqTIzOD5SkCK1iX

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...