Претражи овај блог

среда, 28. јул 2021.

Maximum Joy

 


     Maximum Joy su 1981 osnovali Toni Wrafter (ex-Glaxo Babies) i Janine Rainforth.Uskoro su im se priključili još dvojica bivših Glaxo Babies članova,Charlie Llewellin i Dan Catsis,kao i John Waddington (ex-Pop Group).Band je kreirao kompleksnu muziku koja je u sebi sadržala elemente afrobeata,reggaea,jazza,funka i popa.
     Posle tri zapažena singla za Y Records,Maximum Joy snimaju svoj debi album,'Station MXJY' u produkciji Adrain Sherwooda,1982.
     Jeremy Hirsch zamenjuje Wraftera a u band dolazi i Nellee Hooper (percussion,backing vocal).Nova postava snima poslednji SP Maximum Joy,'Why Can't We Live Together',obradu Timmy Thomasa,sa producentom Dennis Bovellom.Janine napušta band pre realizacije singla,tako da je nova pevačica,Peta,ponovo snimila vokale.Singl je objavljen 1983 i band se ubrzo raspada.
     Rainforth,Llewellin i Wrafter ponovo nastupaju kao Maximum Joy,2015,na festivalu Simple Things u Bristolu.Nedugo zatim,Rainforth i Llewellin osnivaju novi band MXMJoY.

Unlimited 1979-1983  (Crippled Dick Hot Wax!,2005)



     
     
...in coms

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...