Претражи овај блог

среда, 1. септембар 2021.

Naffi Sandwich

 


     Earlestown je mali grad na granici Merseysidea i Greater Manchestera.U ovom tihom,pospanom,tipičnom Engleskom gradiću,u improvizovanom studiju smeštenom iza stare berbernice,nastali su,1979,Naffi Sandwich.
     Trio su činili Paul Catchpole (aka Captain Catchpole;aka Bomber McBain),Gerry Kenny (aka Freddie Viaduct;aka Minister Of Noise) i Brenda Kenny (aka Brenda Ray;aka Polly Rithm).Grupa je brzo izašla sa svojim radovima van lokala u koji su smestili HQ i predstavila se svetu.Očekivani aplauz su dobili od John Peela,nastupali ispred Julian Copea na tri njegova Liverpoolska nastupa,a o Naffi Sendwich se pohvalno izrazila i Nico videvši jedan njihov nastup.
     Vinilno su debitovali iste godine,singlom na Abstract Records.1980 ih napušta Catchpole,pa Brenda i Gerry nastavljaju kao Naffi,izdajući nekoliko sam-izdatih kaseta,jedan singl i album 'Yum Yum Yum Yum Ya' (Ark Records) izmedju 1980 i 1982.Kao Naffi-Locksman izdaju istoimeni album 1985 (album je snimljen 1983).
     Radovi benda (i solo Brende Kenny) koji su uprkos podršci i priznanju kolega ostali prilično nepoznati,diskretno otkrivaju zavodljiv i bizaran svet ovog dueta.
     Naffi ekipa je propagator oduševljavajućeg DIY pop primitivizma ekstatično osenčenog dub apstrakcijom.U svoje vreme,Naffi Sandwich su bili,na neki način,deo iste impulsivno zabavne,ali uvek avantgardne post-punk ekipe kao i Flying Lizards i Family Fodder.Posle Naffi Sandwich,Brenda (kao Brenda Ray) je proizvela jedan od naj-zanemarenijih albuma u univerzumu Britanskog reggaea,izuzetno prijatno čudo roots psihodelije,'Walatta'.
     Inače Naffi je izvedeno od 'Navy,Army & Air Force Institutes'(NAAFI),ime službe koja se bavila nabavkom sredstava i dobara za vojsku.'Naafi Sandwich' su dva parčeta hleba sa tankim namazom margarina izmedju.

Yum Yum Yum Yum Ya  (Ark,1982)


Walatta  (TWD,2006)


D'Ya Hear Me!:Naffi Years 1979-83  (EMI,2012)



1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/wQUkgTBJ#mtSMEyDKoSBDZy9yVNGihkvLeR5Jurq5Vm9gjg1bT5I
    https://mega.nz/file/YdcGlRoS#-iTPYtV45JKlfjNibLDaQ4Gda9bE5b7dqp_6MxgCxsQ
    https://mega.nz/file/hUNg0bCA#lbHCmofWQjxN43M51AI9y6cTjdgyliijkET-lBGjNTY

    ОдговориИзбриши

Euroshima

       Goth/darkwave kvartet iz Buenos Airesa. Euroshima su snimili samo jedan album tokom svoje kratke karijere. Iako su imali ugovor sa ve...