Претражи овај блог

субота, 23. октобар 2021.

Lizzy Mercier Descloux

 


     Martine-Elisabeth 'Lizzy' Mercier Descloux,Francuska no wave kraljica,rodjena je u Lyonu,ali se kao tinejdžer preselila u Paris,gde je upisala umetničku školu.Sa Michel Estebanom pomogla je u osnivanju 'Harry Cover',hrama punka u Francuskoj a vodila je i magazin Rock News.1977,par odlazi u New York gde Lizzy prati bendove u klubu CBGB's i druži se sa Richard Hellom i Patti Smith.
     Posle nepunih godinu dana sa gitaristom DJ Barnesom formira duo Rosa Yemen,čiji se mini-album pojavljuje 1978 u izdanju ZE Records (osnovali Michel Esteban i Michael Zilkha).Sledeće godine,pod svojim imenom snima 'Press Color'.Album se slabo prodao,ali je Lizzy odradila turneju po Evropi i Americi.
     Gazda Island Records,Chris Blackwell je uložio novac u njen novi LP,'Mambo Nassau'.Album je inspirisan Afričkom muzikom ali i art rockom,soulom i funkom.Ponovo je album bio komercijalno neuspešan u USA,ali joj je doneo ugovor sa CBS u Francuskoj.
     Lizzy se vraća u domovinu gde njena pesma 'Mais Ou Sont Passees Les Gazelles' postaje hit 1984.'One For The Soul' snima 1986,u Brazilu sa jazz trubačem Chet Bakerom a 'Suspense'(1988) u Londonu sa Američkim muzičarem Mark Cunninghamom (MARS).
     Osim muzikom,Lizzy se bavila i glumom,komponovala muziku za filmove i pisala poeziju.
     Sredinom devedesetih,odlazi na Corsicu gde,u relativnoj anonimnosti,slika i piše roman (neobjavljen).
     Descloux je preminula 2004 (rak) i zauvek će ostati kult lik,post-punk ikona.Lizzy Mercier Descloux je pravila muziku za punk klince koji vole da igraju i koja se,hrabra i ekscentrična, nije uklapala ni u jedan muzički pravac,pokret ili stil.

Press Color  (ZE,1979)


Mambo Nassau  (Philips,1981)


Lizzy Mercier Descloux  (CBS,1984)


One For The Soul  (Polydor,1986)


Suspense  (Polydor,1988)



...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/BR1RDAqa#16hFZW6FT09vEW3drFeQdBc3riM7AGohTsCIKNPbEWE
    https://mega.nz/file/ZJkjCIwS#MZyXjj1plqokg4IwmV8FBmkZPRvKAkIBuiszgoZlAvk
    https://mega.nz/file/tB0hBYxY#mx9xUSLyMVp3vKyJRqA8vrRptBDFVkJkxQjRvS7QhMI
    https://mega.nz/file/xI81wa5L#GuytLx8XIvDVx-w2qsk-dcwePa3or39fFOCNCV4v1kc
    https://mega.nz/file/Yd9RgQjK#yaB2GS-QiVjG5VS26a8jxPx0P_6tT1W3QzO2in4fp5U

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...